Medena pita s čokoladom
Sastojci:
- 50 dag brašna
- 20 dag šećera
- 6 dag masti
- 2 jaja
- 2 žlice meda
- 2 žlice mlijeka
- malo sode bikarbone
- malo cimeta
- naribana korica limuna
Krema:
- 5 dcl mlijeka
- 3 žlice brašna
- 1 žlica kakaa
- 25 dag šećera
- 15 dag margarina
Glazura:
- 3 rebra čokolade
- 2 žlice vode
- 2 žlice šećera
- 1 žlica margarina
Priprema:
Izraditi meko glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući umućena jaja sa šećerom i mlijekom. Dodati omekšanu mast, cimet, naribanu koricu limuna i med. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio posebno razvaljati i u zagrijanoj pećnici ispeći 4 kore. Tri kore premazati kremom i složiti jednu na drugu. Na gornju površinu postaviti četvrtu koru. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti čokoladnom glazurom. Kolač držati u hladnjaku da omekša. KREMA: U ključalom mlijeku dodati brašno, razmućeno s kakaom u malo mlijeka. Skloniti sa vatre i umiješati šećer. U ohlađenu masu umiješati pjenasto izrađen margarin. NAPOMENA: Umjesto tamne kreme možete izraditi i svijetlu kremu od 5 dcl mlijeka, 4 žlice brašna, 15 dag šećera, 10 dag margarina i sokom limuna.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastie
- Sastojci: med / masti / margarina / korica limuna / kore / jaja