Medena pita s čokoladom

Autor: Lea N   (palac x 67540) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag brašna 20 dag šećera 6 dag masti 2 jaja 2 žlice meda 2 žlice mlijeka malo sode bikarbone malo cimeta naribana korica limuna Krema: 5 dcl mlijeka 3 žlice brašna 1 žlica kakaa 25 dag šećera 15 dag margarina Glazura: 3 rebra čokolade 2 žlice vode
 2 žlice šećera 1 žlica margarina Priprema: Izraditi meko glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući umućena jaja sa šećerom i mlijekom. Dodati omekšanu mast, cimet, naribanu koricu limuna i med. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio posebno razvaljati i u zagrijanoj pećnici ispeći 4 kore. Tri kore premazati kremom i složiti jednu na drugu. Na gornju površinu postaviti četvrtu koru. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti čokoladnom glazurom. Kolač držati u hladnjaku da omekša.
KREMA: U ključalom mlijeku dodati brašno, razmućeno s kakaom u malo mlijeka. Skloniti sa vatre i umiješati šećer. U ohlađenu masu umiješati pjenasto izrađen margarin.
NAPOMENA: Umjesto tamne kreme možete izraditi i svijetlu kremu od 5 dcl mlijeka, 4 žlice brašna, 15 dag šećera, 10 dag margarina i sokom limuna. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+1)

Sastojci:

  • 50 dag brašna
  • 20 dag šećera
  • 6 dag masti
  • 2 jaja
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice mlijeka
  • malo sode bikarbone
  • malo cimeta
  • naribana korica limuna

Krema:

  • 5 dcl mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 1 žlica kakaa
  • 25 dag šećera
  • 15 dag margarina

Glazura:

  • 3 rebra čokolade
  • 2 žlice vode

  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica margarina
Priprema:

Izraditi meko glatko tijesto od brašna sa sodom bikarbonom dodajući umućena jaja sa šećerom i mlijekom. Dodati omekšanu mast, cimet, naribanu koricu limuna i med. Sve dobro umijesiti. Tijesto podijeliti na 4 dijela. Svaki dio posebno razvaljati i u zagrijanoj pećnici ispeći 4 kore. Tri kore premazati kremom i složiti jednu na drugu. Na gornju površinu postaviti četvrtu koru. Preostalom kremom premazati vanjske površine. Sve ukrasiti čokoladnom glazurom. Kolač držati u hladnjaku da omekša.
KREMA: U ključalom mlijeku dodati brašno, razmućeno s kakaom u malo mlijeka. Skloniti sa vatre i umiješati šećer. U ohlađenu masu umiješati pjenasto izrađen margarin.
NAPOMENA: Umjesto tamne kreme možete izraditi i svijetlu kremu od 5 dcl mlijeka, 4 žlice brašna, 15 dag šećera, 10 dag margarina i sokom limuna.

Prosjek: 5 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)