Punjeni file zagorskog purana na postelji od šljive
Sastojci:
- 0,20 dkg file purana
- 0,05 dkg svježi vrganji
- 0,06 crveni luk
- 2 jaja
- 0,08 koprive
- 0,10 suhe šljive
- 0,10 Purtugizec
- 0,10 dkg mlinci
Priprema:
File purana potučemo i posolimo. Na poprženom crvenom luku pirjamo svježe vrganje te dodamo jedno razmućeno jaje te miješamo dok se ne poveže. Listove koprive blanširamo i ohladimo. Na odrezak stavimo jedan dio ohlađenih listova koprive, a na njih prigotovljene vrganje sa jajem. Zamotamo u roladu i paniramo na pariški.
Mlinac prelijemo sa kipućom vodom, ocijedimo i dodamo blanširane i začinjene listove koprive.
Suhe šljive namočimo, ocijedimo, sitno narežemo i stavimo kuhati sa Purtugizcem. Umak se kuha sve dok se ne reducira.
Na tanjur kao podlogu serviramo umak od suhih šljiva, na njega narezani odrezak i mlince.
- Vaše oznake (tagovi): zagorska purica