mljeveno meso
blitva
buče
mrvice
sol, biber
češnjak
maslinovo ulje
1 jaje
4-5 tvrdo kuhana jaja
Priprema:
Na dasku stavite mrvice u veličini nekog pleha za pečenje.
Mljeveno meso začinite sa :sol, češnjak, biber, 1 žlica maslinova ulja i 1 jaje razvucite s prstima na debljinu 1 cm po mrvicama.
Na mljeveno meso posložite oprane sirove listove od blitve u dva reda debljine i malo posolite.
Na blitvu rasporedite u debljini pola centimetra naribane buče i posolite.
Na buču po dužini stavite 4-5 tvrdo kuhanih jaja.
Sve lijepo uvijete i stavite u nauljenu tepsiju. Malo zalite maslinovog ulja po roladi.
Peće se na 180 C pokriveno djelomično sa folijom ( možete po foliji i napraviti par rupica) oko 40 minuta dok postane rumena. Uz to paše zelena ili neka druga salata.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+2)
Sastojci:
- mljeveno meso
- blitva
- buče
- mrvice
- sol, biber
- češnjak
- maslinovo ulje
- 1 jaje
- 4-5 tvrdo kuhana jaja
Priprema:
Na dasku stavite mrvice u veličini nekog pleha za pečenje.
Mljeveno meso začinite sa :sol, češnjak, biber, 1 žlica maslinova ulja i 1 jaje razvucite s prstima na debljinu 1 cm po mrvicama.
Na mljeveno meso posložite oprane sirove listove od blitve u dva reda debljine i malo posolite.
Na blitvu rasporedite u debljini pola centimetra naribane buče i posolite.
Na buču po dužini stavite 4-5 tvrdo kuhanih jaja.
Sve lijepo uvijete i stavite u nauljenu tepsiju. Malo zalite maslinovog ulja po roladi.
Peće se na 180 C pokriveno djelomično sa folijom ( možete po foliji i napraviti par rupica) oko 40 minuta dok postane rumena. Uz to paše zelena ili neka druga salata.
Link izvora / potpis autora: Karmen Brinovec