Rolada sa blitvom i bučom

recepti_bez_slike
mljeveno meso blitva buče mrvice sol, biber češnjak maslinovo ulje 1 jaje 4-5 tvrdo kuhana jaja Priprema: Na dasku stavite mrvice u veličini nekog pleha za pečenje. Mljeveno meso začinite sa :sol, češnjak, biber, 1 žlica maslinova ulja i 1 jaje razvucite s prstima na debljinu 1 cm po mrvicama. Na mljeveno meso posložite oprane sirove listove od blitve u dva reda debljine i malo posolite. Na blitvu rasporedite u debljini pola centimetra naribane buče i posolite. Na buču po dužini stavite 4-5 tvrdo kuhanih jaja. Sve lijepo uvijete i stavite u nauljenu tepsiju. Malo zalite maslinovog ulja po roladi. Peće se na 180 C pokriveno djelomično sa folijom ( možete po foliji i napraviti par rupica) oko 40 minuta dok postane rumena. Uz to paše zelena ili neka druga salata.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2)
Recepti - 1 - slika

Sastojci:

  • mljeveno meso
  • blitva
  • buče
  • mrvice
  • sol, biber
  • češnjak
  • maslinovo ulje
  • 1 jaje
  • 4-5 tvrdo kuhana jaja

Priprema:

Na dasku stavite mrvice u veličini nekog pleha za pečenje.
Mljeveno meso začinite sa :sol, češnjak, biber, 1 žlica maslinova ulja i 1 jaje razvucite s prstima na debljinu 1 cm po mrvicama.
Na mljeveno meso posložite oprane sirove listove od blitve u dva reda debljine i malo posolite.
Na blitvu rasporedite u debljini pola centimetra naribane buče i posolite.
Na buču po dužini stavite 4-5 tvrdo kuhanih jaja.
Sve lijepo uvijete i stavite u nauljenu tepsiju. Malo zalite maslinovog ulja po roladi.
Peće se na 180 C pokriveno djelomično sa folijom ( možete po foliji i napraviti par rupica) oko 40 minuta dok postane rumena. Uz to paše zelena ili neka druga salata.

 

Prosjek: 3.5 (+2)
Link izvora / potpis autora: Karmen Brinovec
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)