Junetina (vrat, bez kostiju) 300 g
Svinjetina (plećka, bez kostiju) 500 g
Ulje 150 ml
Mlijeko 100 ml
Luk 50 g
Češnjak 30 g
Kruh ili pecivo 100 g
Jaja 1-2 kom.
Peršin 50 g
Krušne mrvice 60 g
Papar 10 g
Sol 40 g
Blitva 1 kg
Krumpir 500 g
Maslinovo ulje 100 ml
Svježa rajčica 150 g
Zelena salata 100 g
Način pripreme:
U krupnije samljeveno meso dodati sitno nasjeckan luk prepržen na ulju, nasjeckani češnjak i peršin, kruh namočen u mlijeku (prethodno dobro ocijeđen) te papar i sol. Smjesu dobro izmiješati i još jednom samljeti na pločici s manjim rupicama. Oblikovati manje okruglice (polpete), uvaljati ih u krušne mrvice i ispržiti u vrelom ulju, dok ne porumene sa svih stana. Očišćen i opran krumpir izrezati na kockice i staviti kuhati u slanu vodu. Kad krumpir prokuha, dodati očišćenu i opranu blitvu. Kuhano povrće ocijediti i začiniti maslinovim uljem, nasjeckanim češnjakom, paprom i solju. Polpete se poslužuju vruće na tanjuru s blitvom i krumpirom, ukrašene listom zelene salate i kriškom rajčice.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+272)
Faširanci
Moji faširanci
Mornarski složenac
Čufte u paradajz sosu
Faširanci ›
Sastojci:
- Junetina (vrat, bez kostiju) 300 g
- Svinjetina (plećka, bez kostiju) 500 g
- Ulje 150 ml
- Mlijeko 100 ml
- Luk 50 g
- Češnjak 30 g
- Kruh ili pecivo 100 g
- Jaja 1-2 kom.
- Peršin 50 g
- Krušne mrvice 60 g
- Papar 10 g
- Sol 40 g
- Blitva 1 kg
- Krumpir 500 g
- Maslinovo ulje 100 ml
- Svježa rajčica 150 g
- Zelena salata 100 g
Način pripreme:
U krupnije samljeveno meso dodati sitno nasjeckan luk prepržen na ulju, nasjeckani češnjak i peršin, kruh namočen u mlijeku (prethodno dobro ocijeđen) te papar i sol. Smjesu dobro izmiješati i još jednom samljeti na pločici s manjim rupicama. Oblikovati manje okruglice (polpete), uvaljati ih u krušne mrvice i ispržiti u vrelom ulju, dok ne porumene sa svih stana. Očišćen i opran krumpir izrezati na kockice i staviti kuhati u slanu vodu. Kad krumpir prokuha, dodati očišćenu i opranu blitvu. Kuhano povrće ocijediti i začiniti maslinovim uljem, nasjeckanim češnjakom, paprom i solju. Polpete se poslužuju vruće na tanjuru s blitvom i krumpirom, ukrašene listom zelene salate i kriškom rajčice.