pureća prsta ( oko 300 g)
Začini: sol, vegeta, papar
1 češanj češnjaka
1 srednje veliki nasjeckani luk
cca 2 dl bijelog vina /ja sam koristila graševinu)
Priprema:
Pureća prsa narežite na manje komade (medaljone), lagano ih nasolite, popaprite i posipajte vegetom pa ostavite da se mariniraju cca 1 sat. Na malo zagrijanog ulja popržite ih sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite ih van i u istu tavu stavite luk i češnjak da se lagano poprže. Kad se luk zacakli podlijte vinom.
Nakon cca 2 minute kad alkohol malo ispari vratite pureće medaljone u vino i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri cca 30 minuta . Po potrebi podlijte sa još vina ili vode.
Kad se vino reduciralo i ostala je mala količina podlijte sa vrhnjem za kuhanje, začinite sa malo vegete i papra te pustite da prokuha i ukoliko vam je prerijetko da se malo zgusne.
I to je to... savršeno meka purica u umaku za prsteke polizat :)
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2 (+1)
Nikad prije udaje nisam radila niti je itko doma radio umake od vrhnja za kuhanje... jednostavno stvar navike...a onda sam ih sad otkrila i ne mogu ih se zasititi... naročito ne onog sa vinčekom i vrhnjem...mljaaaac
I tak sam imala pureća prsica koja sam spremila u tom finom umaku od vinčeka i vrhnja...
Sastojci: (za dvije osobe)
- pureća prsta ( oko 300 g)
- Začini: sol, vegeta, papar
- 1 češanj češnjaka
- 1 srednje veliki nasjeckani luk
- cca 2 dl bijelog vina /ja sam koristila graševinu)
Priprema:
Pureća prsa narežite na manje komade (medaljone), lagano ih nasolite, popaprite i posipajte vegetom pa ostavite da se mariniraju cca 1 sat. Na malo zagrijanog ulja popržite ih sa obje strane dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Izvadite ih van i u istu tavu stavite luk i češnjak da se lagano poprže. Kad se luk zacakli podlijte vinom.
Nakon cca 2 minute kad alkohol malo ispari vratite pureće medaljone u vino i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri cca 30 minuta . Po potrebi podlijte sa još vina ili vode.
Kad se vino reduciralo i ostala je mala količina podlijte sa vrhnjem za kuhanje, začinite sa malo vegete i papra te pustite da prokuha i ukoliko vam je prerijetko da se malo zgusne.
I to je to... savršeno meka purica u umaku za prsteke polizat :)
Link izvora / potpis autora: http://unique-hrebina.blogspot.com/2013/10/pijana-purica.html