Punjene lignje za dvije osobe

recepti_bez_slike
4 komada domačih jadranskih liganja(dobro ih je smrznuti na jedan dan prije pripreme) 15 dkg domačeg pršuta 15 dkg paškog sira peršin, češnjak o ukusu domače maslinovo ulje Priprema: Lignje dobro očistiti, a krakove od ljiganja, peršin i češnjak, nasjeckati na sitno.Paški sir i pršut narezati na sitne kockice te sve zajedno pomješati.Posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati maslinovo ulje.Potrebno je pripaziti kod soljenja, jer je pršut i sir slan.Sve dobro izmješati i sa dobivenom smjesom puniti lignje, te ih zatvoriti čačkalicom na vrhu.Staviti u frižider da odstoje bar jedan sat.  Ako imate roštilj na drva, najbolje je uzeti grane od suhe lozine i na njima ispeči punjene lignje.Ukoliko pečete na grill tavi, pripazite da tava ne bude prevruča.Pecite vrlo kratko, da lignje ne postanu tvrde. Poslužite tople uz lešo krumpir pomiješan sa blitvom koju ste samo malo prepržili na malo ulja,peršina i češnjaka te pustili da uvene.Nemojte nikako kuhati blitvu da ne izgubi svoje hranjive sastojke, a ovako je jednostavnije i ukusnije.Preko pečenih liganja prelite malo domačeg maslinovog ulja. Dobar tek Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+7)

Sastojci za 2 osobe:

  • 4 komada domačih jadranskih liganja(dobro ih je smrznuti na jedan dan prije pripreme)
  • 15 dkg domačeg pršuta
  • 15 dkg paškog sira
  • peršin, češnjak o ukusu
  • domače maslinovo ulje

Priprema:

Lignje dobro očistiti, a krakove od ljiganja, peršin i češnjak, nasjeckati na sitno.Paški sir i pršut narezati na sitne kockice te sve zajedno pomješati.Posoliti i pobiberiti po ukusu, te dodati maslinovo ulje.Potrebno je pripaziti kod soljenja, jer je pršut i sir slan.Sve dobro izmješati i sa dobivenom smjesom puniti lignje, te ih zatvoriti čačkalicom na vrhu.Staviti u frižider da odstoje bar jedan sat. 

Ako imate roštilj na drva, najbolje je uzeti grane od suhe lozine i na njima ispeči punjene lignje.Ukoliko pečete na grill tavi, pripazite da tava ne bude prevruča.Pecite vrlo kratko, da lignje ne postanu tvrde.

Poslužite tople uz lešo krumpir pomiješan sa blitvom koju ste samo malo prepržili na malo ulja,peršina i češnjaka te pustili da uvene.Nemojte nikako kuhati blitvu da ne izgubi svoje hranjive sastojke, a ovako je jednostavnije i ukusnije.Preko pečenih liganja prelite malo domačeg maslinovog ulja.

Dobar tek

Prosjek: 3 (+7)
Link izvora / potpis autora: Boris
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)