Salata dimljena skuša, pečeni krumpiri i kelj
Sastojci:
Za salatu:
- 50 g kelja, natrganog (uklonite središnju žilu)
- 3 već pečenih krumpira, narezanih na komade
- šaka suhih brusnica
- 100 g dimljene skuše, razdijeljene na komade
- 2 mlada luka, narezana
Za preljev pomiješajte:
- 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 žličicu limunova soka
- prstohvat soli i papra
Mesna inačica:
- Umjesto skuše stavite 50 g pečene govedine ili šunke, a u preljev dodajte 1 žličicu dijonskoga senfa.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
- Vaše oznake (tagovi): peskaterijanska salata / proljetna salata