Salata dimljena skuša, pečeni krumpiri i kelj

Za salatu: 50 g kelja, natrganog (uklonite središnju žilu) 3 već pečenih krumpira, narezanih na komade šaka suhih brusnica 100 g dimljene skuše, razdijeljene na komade 2 mlada luka, narezana Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu limunova soka prstohvat soli i papra Mesna inačica: Umjesto skuše stavite 50 g pečene govedine ili šunke, a u preljev dodajte 1 žličicu dijonskoga senfa. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 50 g kelja, natrganog (uklonite središnju žilu)
  • 3 već pečenih krumpira, narezanih na komade
  • šaka suhih brusnica
  • 100 g dimljene skuše, razdijeljene na komade
  • 2 mlada luka, narezana

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu limunova soka
  • prstohvat soli i papra

Mesna inačica:

  • Umjesto skuše stavite 50 g pečene govedine ili šunke, a u preljev dodajte 1 žličicu dijonskoga senfa.
No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)