Salata pečena piletina, kvinoja, bob i kukuruz

Za salatu: 100 g već skuhane crvene i bijele kvinoje 1 mali avokado, narezan na komade 50 g svježeg (ili iz konzerve) kukuruza šećerca 50 g već skuhanog boba 50 g pečene piletine, narezane na komade šaka svježih listova korijandra Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 2 žlice sojina vrhnja 1 žlicu đumbira u prahu prstohvat soli i papra Veganska inačica: Umjesto piletine dodajte još 50 g boba.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 100 g već skuhane crvene i bijele kvinoje
  • 1 mali avokado, narezan na komade
  • 50 g svježeg (ili iz konzerve) kukuruza šećerca
  • 50 g već skuhanog boba
  • 50 g pečene piletine, narezane na komade
  • šaka svježih listova korijandra

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 2 žlice sojina vrhnja
  • 1 žlicu đumbira u prahu
  • prstohvat soli i papra

Veganska inačica:

  • Umjesto piletine dodajte još 50 g boba.

 

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)