Salata pečena piletina, kvinoja, bob i kukuruz
Sastojci:
Za salatu:
- 100 g već skuhane crvene i bijele kvinoje
- 1 mali avokado, narezan na komade
- 50 g svježeg (ili iz konzerve) kukuruza šećerca
- 50 g već skuhanog boba
- 50 g pečene piletine, narezane na komade
- šaka svježih listova korijandra
Za preljev pomiješajte:
- 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 2 žlice sojina vrhnja
- 1 žlicu đumbira u prahu
- prstohvat soli i papra
Veganska inačica:
- Umjesto piletine dodajte još 50 g boba.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
- Vaše oznake (tagovi): mesna salata