Salata pečeni slatki krumpir, kvinoja i svježi kravlji sir
Sastojci:
Za salatu:
- 50 g raštike, natrgane
- 100 g već skuhane crvene kvinoje
- ½ već pečenog slatkog krumpira, narezanog na komade
- 2 žlice svježeg kravljeg sira
- šaka svježeg peršina
Za preljev pomiješajte:
- 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 1 žličicu jabučnog octa
- prstohvat soli i papra
Peskaterijanska inačica:
- Umjesto kravljeg sira, stavite 50 g dimljene skuše ili lososa.
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
- Vaše oznake (tagovi): proljetna salata / vegetarijanska salata