Salata pečeni slatki krumpir, kvinoja i svježi kravlji sir

Za salatu: 50 g raštike, natrgane 100 g već skuhane crvene kvinoje ½ već pečenog slatkog krumpira, narezanog na komade 2 žlice svježeg kravljeg sira šaka svježeg peršina Za preljev pomiješajte: 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 žličicu jabučnog octa prstohvat soli i papra Peskaterijanska inačica: Umjesto kravljeg sira, stavite 50 g dimljene skuše ili lososa.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Recepti - 5 - slika

Sastojci:

Za salatu:

  • 50 g raštike, natrgane
  • 100 g već skuhane crvene kvinoje
  • ½ već pečenog slatkog krumpira, narezanog na komade
  • 2 žlice svježeg kravljeg sira
  • šaka svježeg peršina

Za preljev pomiješajte:

  • 1 žlicu ekstradjevičanskog maslinova ulja
  • 1 žličicu jabučnog octa
  • prstohvat soli i papra

Peskaterijanska inačica:

  • Umjesto kravljeg sira, stavite 50 g dimljene skuše ili lososa.

 

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Ukusne salate za svaki dan"
U ovoj knjizi opisano je 260 ukusnih, zdravih salata – po jedna za svaki radni dan u godini. Svaku od tih salata napravio je, fotografirao i pojeo u svom uredu David Bez.
Njegov blog prate brojni obožavatelji salata diljem svijeta, a više o knjizi možete pročitati na stranici Mozaik knjige: UKUSNE SALATE
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)