Biftek u pikantnom umaku

Autor: Asja   (palac x 28424) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
60 dag pisane pečenice (bifteka) 4 žlice ulja 2 dag maslaca svježe mljeveni papar sol 1 žlica senfa 2 žlice kiselog vrhnja Postupak pripreme Od širokog dijela pisane pečenice izrežite odreske oko 2,5 cm debele. Premažite ih s obje strane uljem i ostavite 1/2 sata da odstoje. Na dobro ugrijanu tavu stavite bifteke i pecite ih oko 3 minute. Zatim okrenite, pa zapečenu stranu posolite i popaprite. Kad se ispeku s druge strane, ponovo ih okrenite, posolite i popaprite pa ih premjestite u toplu pokrivenu posudu.
U preostali sok na tavi stavite maslac, dobro ugrijte, dodajte senf, vrhnje i po potrebi začinite.
 Bifteke složite na tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite uz kuhani špinat ili grašak. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2) ‹ Biftek u papru najbolji recept Papreni biftek ›

Sastojci

  • 60 dag pisane pečenice (bifteka)
  • 4 žlice ulja
  • 2 dag maslaca
  • svježe mljeveni papar
  • sol
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Postupak pripreme

Od širokog dijela pisane pečenice izrežite odreske oko 2,5 cm debele. Premažite ih s obje strane uljem i ostavite 1/2 sata da odstoje. Na dobro ugrijanu tavu stavite bifteke i pecite ih oko 3 minute. Zatim okrenite, pa zapečenu stranu posolite i popaprite. Kad se ispeku s druge strane, ponovo ih okrenite, posolite i popaprite pa ih premjestite u toplu pokrivenu posudu.
U preostali sok na tavi stavite maslac, dobro ugrijte, dodajte senf, vrhnje i po potrebi začinite.
 Bifteke složite na tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite uz kuhani špinat ili grašak.

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)