60 dag pisane pečenice (bifteka)
4 žlice ulja
2 dag maslaca
svježe mljeveni papar
sol
1 žlica senfa
2 žlice kiselog vrhnja
Postupak pripreme
Od širokog dijela pisane pečenice izrežite odreske oko 2,5 cm debele. Premažite ih s obje strane uljem i ostavite 1/2 sata da odstoje. Na dobro ugrijanu tavu stavite bifteke i pecite ih oko 3 minute. Zatim okrenite, pa zapečenu stranu posolite i popaprite. Kad se ispeku s druge strane, ponovo ih okrenite, posolite i popaprite pa ih premjestite u toplu pokrivenu posudu.
U preostali sok na tavi stavite maslac, dobro ugrijte, dodajte senf, vrhnje i po potrebi začinite.
Bifteke složite na tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite uz kuhani špinat ili grašak.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4.5 (+2)
‹ Biftek u papru
najbolji recept
Papreni biftek ›
Sastojci
- 60 dag pisane pečenice (bifteka)
- 4 žlice ulja
- 2 dag maslaca
- svježe mljeveni papar
- sol
- 1 žlica senfa
- 2 žlice kiselog vrhnja
Postupak pripreme
Od širokog dijela pisane pečenice izrežite odreske oko 2,5 cm debele. Premažite ih s obje strane uljem i ostavite 1/2 sata da odstoje. Na dobro ugrijanu tavu stavite bifteke i pecite ih oko 3 minute. Zatim okrenite, pa zapečenu stranu posolite i popaprite. Kad se ispeku s druge strane, ponovo ih okrenite, posolite i popaprite pa ih premjestite u toplu pokrivenu posudu.
U preostali sok na tavi stavite maslac, dobro ugrijte, dodajte senf, vrhnje i po potrebi začinite.
Bifteke složite na tanjur, prelijte toplim umakom i poslužite uz kuhani špinat ili grašak.