Goveđa poleđina
Priprema:
Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska pržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+1)
‹ Biftek s lukom
najbolji recept
Biftek u pikantnom umaku ›
Sastojci:
Priprema:
Goveđu poleđinu (lungenbraten), koja je dobro odležala u ulju, izrežite na komade debljine 2 prsta i oblikujte bifteke. Ne tucite batićem za meso. Petnaestak zrna papra zdrobite u mužaru te svaki odrezak obilno natrljajte pripremljenim paprom. Posolite i pecite na vrućoj masnoći 10-tak minuta. Meso mora dobiti ružičastu boju i ne preporučuje se onima koji vole dobro pečeno meso. Izvadite meso na tanjur, a na ostatak masnoće nalijte čašicu vina i pustite da tekućina ukuha napola pa tada dodajte komadić maslaca veličine oraha. Umak prelijte preko mesa, a kao prilog servirajte pečeni krumpir, 2 odreska pržene slanine, na maslacu ugrijane vrhove šparoga, na maslacu pirjanu lučicu i rajčicu pečenu na žaru preko koje stavite komadić svježeg maslaca.