Savijača od zelja

recepti_bez_slike
500g kiselog ili svježeg zelja 400g oštrog brašna sol, biber 1 kvasac voda, ulje Postupak pripreme: 1.umjesti tijesto ali da bude čvrsto i pustiti da se malo podigne 2.u posudi prodinstati zelje - ako želite može kiselo ili slatko, začiniti sa soli i biberom 3.tijesto podijeliti u 3 jednaka dijela i svaki dio razvaljati na podlogi i pri tom jako brašniti i valjati kolko se može 4.na mlinac od tijesta staviti dinstano zelje i poškropiti uljem 5.nadjeveni mlinac staviti u okrugli lim 6. savijaču peći na 180°C oko 45 minuta ovisno o pećnici   Preporuka: osim zelja možete staviti sir, sir i špinat, jabuke, meso.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2.5 (+2)
Može se zvati savijača, pita ili dizani štrukli tak da nemojte me uzeti za riječ, ali probajte recept...;))))Kak god se zvalo, dok smo za stolom, više nije važno...

Sastojci:

  • 500g kiselog ili svježeg zelja
  • 400g oštrog brašna
  • sol, biber
  • 1 kvasac
  • voda, ulje

Postupak pripreme:

1.umjesti tijesto ali da bude čvrsto i pustiti da se malo podigne

2.u posudi prodinstati zelje - ako želite može kiselo ili slatko, začiniti sa soli i biberom

3.tijesto podijeliti u 3 jednaka dijela i svaki dio razvaljati na podlogi i pri tom jako brašniti i valjati kolko se može

4.na mlinac od tijesta staviti dinstano zelje i poškropiti uljem

5.nadjeveni mlinac staviti u okrugli lim

6. savijaču peći na 180°C oko 45 minuta ovisno o pećnici

 

Preporuka: osim zelja možete staviti sir, sir i špinat, jabuke, meso.

 

Prosjek: 2.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)