Savijača od zelja
Može se zvati savijača, pita ili dizani štrukli tak da nemojte me uzeti za riječ, ali probajte recept...;))))Kak god se zvalo, dok smo za stolom, više nije važno...
Sastojci:
- 500g kiselog ili svježeg zelja
- 400g oštrog brašna
- sol, biber
- 1 kvasac
- voda, ulje
Postupak pripreme:
1.umjesti tijesto ali da bude čvrsto i pustiti da se malo podigne
2.u posudi prodinstati zelje - ako želite može kiselo ili slatko, začiniti sa soli i biberom
3.tijesto podijeliti u 3 jednaka dijela i svaki dio razvaljati na podlogi i pri tom jako brašniti i valjati kolko se može
4.na mlinac od tijesta staviti dinstano zelje i poškropiti uljem
5.nadjeveni mlinac staviti u okrugli lim
6. savijaču peći na 180°C oko 45 minuta ovisno o pećnici
Preporuka: osim zelja možete staviti sir, sir i špinat, jabuke, meso.