Na ulju popržiti malo brašna do zlatne boje. Zatim naribati 2-3 glavice luka, kratko pržiti, dodati vode i sol. Na kraju dodati par žlica vrhnja. Po želji možete staviti i začinsku crvenu papriku. Vodu možete zamjeniti s juhom ako imate.
UMAK OD HRENA
Na ulju kratko popržiti malo brašna do zlatne boje. Zatim dodati 2-3 žlice hrena i popržiti, ako želite da bude ljutkasti umak, hren pržite kraće. Sve podlijte sa mlijekom i malo juhe ako imate. Solite i provrite.Opcija vrhnje.
UMAK OD KOPRA
Na ulju popržite malo brašna do zlatne boje. Dodajte sjeckani luk i oko 100 g kopra te sve zajedno kratko popržite. Zatim podlijte vodom, solite, malo limunovog soka i vrhnja.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+343)
zbog praktičnosti, sam stavila sve umake u jedan recept - da nam budu na "hrpi"...
UMAK OD LUKA
Na ulju popržiti malo brašna do zlatne boje. Zatim naribati 2-3 glavice luka, kratko pržiti, dodati vode i sol. Na kraju dodati par žlica vrhnja. Po želji možete staviti i začinsku crvenu papriku. Vodu možete zamjeniti s juhom ako imate.
UMAK OD HRENA
Na ulju kratko popržiti malo brašna do zlatne boje. Zatim dodati 2-3 žlice hrena i popržiti, ako želite da bude ljutkasti umak, hren pržite kraće. Sve podlijte sa mlijekom i malo juhe ako imate. Solite i provrite.Opcija vrhnje.
UMAK OD KOPRA
Na ulju popržite malo brašna do zlatne boje. Dodajte sjeckani luk i oko 100 g kopra te sve zajedno kratko popržite. Zatim podlijte vodom, solite, malo limunovog soka i vrhnja.
Kuhanje Ovi umaci su zaista nešto sjajno. Pikantni su taman koliko treba. Inace volim hren a i gotovo sve umake napravljene od hrena. Luk nije moj favorit, ali bez njega nema ni kuhinje.