2 šalice glatkog brašna
1šalica šećera
1prašak za pecivo
1vanili šećer
3/4šalice mlijeka
1/4šalice ulja
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje
2 jaja
2 naribane jabuke
Sastojci za pjenicu od jagoda:
400 g jagoda
500 ml slatkog vrhnja za šlag
Sastojci za ukras:
100 g čokolade za kuhanje
100 g jagoda
Priprema:
Sve sastojke za tjesto stavimo u zdjelu i izmiksamo. Smjesom punimo košarice i to u svaku samo 1 žlicu.
Pećemo na 180°C desetak minuta. Provjeravamo pomoću čaćkalice. Od ove smjese ispadne oko 30 cupcakesa.
Pjenicu od jagoda napravimo tako da prvo usitnimo jagode primjerice pomoću štapnog miksera.
Od slatkog vrhnja za šlag izradimo šlag koji ne smije biti previše čvrst i u njega umješamo jagode. Lagano sjedinimo jagode sa šlagom. Prilikom dodavanja jagoda smjesa se dodatno stisne.
Na ohlađene mafine pomoću šprice ili jednostavno pomoću žlice rasporedimo kremu.
100 g čokolade za kuhanje otopimo na pari. Po želji možete u nju dodati kap ulja da dobije sjaj, ali nije nužno.
Tom čokoladom prelijemo kremu. Ja sam stavila čokoladu u vrećicu za zamrzavanje na čijem sam uglu izbušila rupicu. To možete napraviti i pomoću žlice ili tuljca od masnog papira. Na vrh stavite još jednu jagodu i to je to... dobar tek...
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci za tijesto:
2 šalice glatkog brašna
1šalica šećera
1prašak za pecivo
1vanili šećer
3/4šalice mlijeka
1/4šalice ulja
100 g nasjeckane čokolade za kuhanje
2 jaja
2 naribane jabuke
Sastojci za pjenicu od jagoda:
- 400 g jagoda
- 500 ml slatkog vrhnja za šlag
Sastojci za ukras:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 100 g jagoda
Priprema:
Sve sastojke za tjesto stavimo u zdjelu i izmiksamo. Smjesom punimo košarice i to u svaku samo 1 žlicu.
Pećemo na 180°C desetak minuta. Provjeravamo pomoću čaćkalice. Od ove smjese ispadne oko 30 cupcakesa.
Pjenicu od jagoda napravimo tako da prvo usitnimo jagode primjerice pomoću štapnog miksera.
Od slatkog vrhnja za šlag izradimo šlag koji ne smije biti previše čvrst i u njega umješamo jagode. Lagano sjedinimo jagode sa šlagom. Prilikom dodavanja jagoda smjesa se dodatno stisne.
Na ohlađene mafine pomoću šprice ili jednostavno pomoću žlice rasporedimo kremu.
100 g čokolade za kuhanje otopimo na pari. Po želji možete u nju dodati kap ulja da dobije sjaj, ali nije nužno.
Tom čokoladom prelijemo kremu. Ja sam stavila čokoladu u vrećicu za zamrzavanje na čijem sam uglu izbušila rupicu. To možete napraviti i pomoću žlice ili tuljca od masnog papira. Na vrh stavite još jednu jagodu i to je to... dobar tek...
Link izvora / potpis autora: http://unique-hrebina.blogspot.com/2012/05/evo-mene-s-novim-receptom.html