Krašuljci

Autor: Vesna Santini   (palac x 18454) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
50 dag brasna 20 dag secera 25 dag oraha (pola nasjeckanih a pola samljevenih) 25 dag margarina 3 jaja 20 dag nasjeckane cokolade za kuhanje 1 prasak za pecivo 1 vanilin secer pola zlicice sode bikarbone   U vecoj posudi izmjesati sve suhe sastojke (brasno, secer, cokoladu, prasak za pecivo, vaniliju, sodu bikarbonu i orahe). Dodati jaja i margarin iscjecen na tanke listice, pa mikserom sa spiralama izmijesati dok masa ne postane malo kompaktnija, mrvicasta i ljepljiva, tad rukom izraditi tijesto i oblikovati kuglu. Pripremiti lim i obloziti papirom za pecenje. Od pripremljene mase tijesta raditi male kuglice, te ih u malim razmacima sloziti na lim. Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva oko 10 do 15 minuta. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
U ovo predblagdansko vrijeme, vrtim po svojim biljeznicama i trazim recepte za pripremanje sitnih keksica i kolacica prigodnih za blagdane, a koje treba pripremiti nesto ranije da bi bas u vrijeme blagdana bili najukusniji. Jedan od takvih su i krasuljci, izdasni keksici za svaciji ukus, a dobije ih se oko 110 do 120 komada.

Sastojci:

  • 50 dag brasna
  • 20 dag secera
  • 25 dag oraha (pola nasjeckanih a pola samljevenih)
  • 25 dag margarina
  • 3 jaja
  • 20 dag nasjeckane cokolade za kuhanje
  • 1 prasak za pecivo
  • 1 vanilin secer
  • pola zlicice sode bikarbone

 

U vecoj posudi izmjesati sve suhe sastojke (brasno, secer, cokoladu, prasak za pecivo, vaniliju, sodu bikarbonu i orahe).

Dodati jaja i margarin iscjecen na tanke listice, pa mikserom sa spiralama izmijesati dok masa ne postane malo kompaktnija, mrvicasta i ljepljiva, tad rukom izraditi tijesto i oblikovati kuglu.

Pripremiti lim i obloziti papirom za pecenje.

Od pripremljene mase tijesta raditi male kuglice, te ih u malim razmacima sloziti na lim.

Peci u prethodno zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva oko 10 do 15 minuta.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)