20 dag maslaca
14 dag šećera
7 dag brašna
12 dag mljevenih oraha
4 bjelanjka
naribana limunova kora (od pola limuna)
4 žutanjka
15 dag šećera u prahu
1 žličica soka od limuna
Sastojci - za preljev:
100 g kakaa u prahu + 10 dg maslaca
mlijeko
kokos
Upute za pripremu:
Izmiksajte maslac na velikoj brzini.
Dodajte šećer i dalje miksajte dok ne bude malo pjenasto.
Lagano umiješajte mljevene orahe, brašno i naribanu limunovu koru.
Od 4 bjelanjaka napravite čvrsti snijeg koji ćete pažljivo dodati u smjesu za biskvit.
Prelijte u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne porumeni.
Trideset minuta miksajte 4 žutanjka, 15 dag šećera u prahu i 1 žličicu limunovog soka. Prelijte po mlakom kolaču i ostavite da odstoji do sutra.
Napravite čokoladni preljev za čupavce. Natopite kockice biskvita i uvaljajte ih u kokos.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 1 (+1)
Sastojci - za biskvit:
- 20 dag maslaca
- 14 dag šećera
- 7 dag brašna
- 12 dag mljevenih oraha
- 4 bjelanjka
- naribana limunova kora (od pola limuna)
- 4 žutanjka
- 15 dag šećera u prahu
- 1 žličica soka od limuna
Sastojci - za preljev:
- 100 g kakaa u prahu + 10 dg maslaca
- mlijeko
- kokos
Upute za pripremu:
- Izmiksajte maslac na velikoj brzini.
- Dodajte šećer i dalje miksajte dok ne bude malo pjenasto.
- Lagano umiješajte mljevene orahe, brašno i naribanu limunovu koru.
- Od 4 bjelanjaka napravite čvrsti snijeg koji ćete pažljivo dodati u smjesu za biskvit.
- Prelijte u nauljen i pobrašnjen kalup za pečenje i pecite na 175 Celzijevih stupnjeva dok ne porumeni.
- Trideset minuta miksajte 4 žutanjka, 15 dag šećera u prahu i 1 žličicu limunovog soka. Prelijte po mlakom kolaču i ostavite da odstoji do sutra.
- Napravite čokoladni preljev za čupavce. Natopite kockice biskvita i uvaljajte ih u kokos.