Ružice od oraha i maka
Sastojci za tijesto:
- 40 dag glatkog brašna
- 20 dag margarina
- 6 žlica šećera
- 1 kvasac
- 4 žumanjka
- 1 dcl mlijeka
Sastojci za nadjev:
- 20 dag oraha
- 20 dag maka
- 12 žlica šećera
- snijeg od 4 bjelanjka
- mlijeka po potrebi
Sastojci za sirup:
- 1 žlica meda
- 1 žlica ruma
- sok od 1 limuna
- 2 dcl mlijeka
Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesi se tijesto i ostavi da se digne. Dignuto tijesto se podijeli na četiri jednaka dijela i razvalja u oblik pravokutnika.
Nadjev od oraha: mljeveni orasi izmiješaju sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi.
Nadjev od maka: mljeveni mak se izmiješa sa 6 žlica šećera, snijega od 2 bjelanjka i mlijeka po potrebi.
Dva dijela tijesta premažu se nadjevom od oraha, a druga dva nadjevom od maka, zaralaju se i režu na prst debele šnitice. Tako izrezane šnite se stave jedna do druge na lim i peku na 170 ºC 20 minuta. Pečene ružice preliju se sirupom.
Link izvora / potpis autora: Ivanka Hublin
- Vaše oznake (tagovi): dizano tijesto
- Sastojci: mljeveni mak / mljeveni orasi / kvasac / šećer / margarin / jaja / rum