Selački puhanci

Autor: admin   (palac x 181053) |moji recepti

1
Žumanjak 5 kom. Slatko vrhnje 200 ml Šećer 2 žlice Rum 2 žlice Brašno 500 g Maslac 100 g Ulje za prženje 1 l Limunova korica Malo soli Šećer u prahu za posipanje Način pripreme: Žumanjke pjenasto izmiješati i dodati ostale sastojke. Pustiti tijesto da malo odstoji, a zatim ga razvaljati na malo brašna, što je tanje moguće. Kotačićem za rezanje izrezati tijesto na trake široke otprilike 10 cm. Trake zavezati i pržiti u ulju. Na kraju posuti šećerom u prahu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.2 (+5)
Selački puhanci

Sastojci:

  • Žumanjak 5 kom.
  • Slatko vrhnje 200 ml
  • Šećer 2 žlice
  • Rum 2 žlice
  • Brašno 500 g
  • Maslac 100 g
  • Ulje za prženje 1 l
  • Limunova korica
  • Malo soli
  • Šećer u prahu za posipanje

Način pripreme:

Žumanjke pjenasto izmiješati i dodati ostale sastojke. Pustiti tijesto da malo odstoji, a zatim ga razvaljati na malo brašna, što je tanje moguće. Kotačićem za rezanje izrezati tijesto na trake široke otprilike 10 cm. Trake zavezati i pržiti u ulju. Na kraju posuti šećerom u prahu.

Prosjek: 4.2 (+5)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika emir loncaric's

Širine 1 cm, a dužine 10 cm.

2
Slika korisnika vera mirceskai's

mnogu ubavi recepti i ne mnogu skapi za pravenje taka i ponatamu

3
Slika korisnika raull's

Dalmatinci puno vole kroštule.Na Hvaru ih zovu frustule i malo su drugačije nego što ih ja radim,oni rade malo deblje.

Tanja Jelavić

4
Slika korisnika Marica Vinkler's

mi u slavoniji to zovemo poderane gaće moj pok.otac je to obožavao mama je to znala jako dobro napraviti a tat ih je zvo listići

5
Slika korisnika raull's

To su dalmatinske kroštule. Što se tanje izvaljaju to su lipše. Režu se udugo da se mogu bolje vezati u fjoke.

Tanja Jelavić

6
Slika korisnika berta's

nije mi jasno ovo da se režu trake široke 10 cm i vezanje?
dajte to malo pojasnite