Torta Frankopan
Sastojci za tijesto:
- Lisnato tijesto 500 g
Krema:
- Slatko vrhnje 400 ml
- Žumanjak 6 kom.
- Šećer 150 g
- Gustin 2 žlice
- Pečeni bademi 200 g
- Grožđice 100 g
- Cimet
- Limunova korica
- Ružina vodica 3 kapi
- Muškatni oraščić
- Maslac 120 g
Dekoracija:
- Slatko vrhnje 400 ml
- Voće iz kompota 500 g
Način pripreme:
U zagrijano slatko vrhnje dodati izmiješane žutanjke, šećer i gustin. Kuhati na pari dok se ne zgusne. Ohladiti, a potom dobro izmiksati, dodati maslac i sve začine. Na kraju umiješati sitno nasjeckane bademe i grožđice namočene u rumu. Od lisnatoga tijesta treba ispeći 4 kore. Kore napuniti kremom, na posljednju poslagati voće pa cijelu tortu premazati šlagom.
- Vaše oznake (tagovi): torte
- Sastojci: bademi / cimet / grožđice / gustin / lisnato tijesto / maslac / muškatni oraščić / šećer / slatko vrhnje / voće