250 g oštrog brašna
1 prašak za pecivo
prstohvat soli
100 g šećera
1 vrečica burbon vanilije
1 jaje
100 ml mlijeka
130 ml tekućeg jogurta
60 g maslaca
sok od 1 manjeg limuna
kiselkasti džem / pekmez, ili svježe voće: ribizli / maline / kupine / višnje / borovnice
PRIPREMA:
Prosijati brašno sa praškom za pecivo, dodati sol, šećer i burvon vanilin šećet, sve promiješati.
Maslac lagano otopiti i prohladiti. Pjenjačom izmućkati jaje, dodati jogurt, mlijeko, sok od limuna i maslac.
Lagano dodavati izmješane suhe sastojke i mikserom sve dobro povezati. Ako koristite svježe voće, na kraju ga lagano umiješati u smjesu - nešto ostavite za kraj.
Pečnicu dobro zagrijati na 180°C. Kalup premazati maslacem ili staviti košarice za mafine ( ako nemate kalup, posložite na protvan duplo složene košarice) . Do 3/4 kalupa napunite smjesom i dodajte po vrhu ostatak voća ili stavite po 1 žličicu džema. Ja sam dobila 12 mafina punjenih sa džemom od ribizla i oko 8 mini-mafina u koje sam stavila svježe ribizle.
Pecite 20-25 min. - nakon 20 min. provjerite tako da prstom lagano pritisnete vrh mafina i ako se udubljenje vrati na mjesto, pečeni su. Priipazite na kraj pečenja jer ako se malo duže peku, isuše se i nisu fino sočni!
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+5)
‹ Slani muffini sa šunkom i sirom
najbolji recept
Zobeni muffini s borovnicama i jabukama ›
Mekani, sočni, jednostavno odlični muffini....nismo veliki mafinoljipci ali ovi su nas osvojili!!!
SASTOJCI:
- 250 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 1 vrečica burbon vanilije
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka
- 130 ml tekućeg jogurta
- 60 g maslaca
- sok od 1 manjeg limuna
- kiselkasti džem / pekmez, ili svježe voće: ribizli / maline / kupine / višnje / borovnice
PRIPREMA:
Prosijati brašno sa praškom za pecivo, dodati sol, šećer i burvon vanilin šećet, sve promiješati.
Maslac lagano otopiti i prohladiti. Pjenjačom izmućkati jaje, dodati jogurt, mlijeko, sok od limuna i maslac.
Lagano dodavati izmješane suhe sastojke i mikserom sve dobro povezati. Ako koristite svježe voće, na kraju ga lagano umiješati u smjesu - nešto ostavite za kraj.
Pečnicu dobro zagrijati na 180°C. Kalup premazati maslacem ili staviti košarice za mafine ( ako nemate kalup, posložite na protvan duplo složene košarice) . Do 3/4 kalupa napunite smjesom i dodajte po vrhu ostatak voća ili stavite po 1 žličicu džema. Ja sam dobila 12 mafina punjenih sa džemom od ribizla i oko 8 mini-mafina u koje sam stavila svježe ribizle.
Pecite 20-25 min. - nakon 20 min. provjerite tako da prstom lagano pritisnete vrh mafina i ako se udubljenje vrati na mjesto, pečeni su. Priipazite na kraj pečenja jer ako se malo duže peku, isuše se i nisu fino sočni!
super sa sezonskim voćem (maline, ogrozd)
I ja se slažem! Pravila sam do sad mafine i sa jagodama, kivijem, višnjama, trešnjama, borovnicama, a vi?.... voće se mora narezati na manje kockice u svakom slučaju i nikad ne miješati, nema smisla
Hvala :H E da, slažem se, ja isto stavim samo jednu vrstu voća ili ako stavljam džem, ne stavljam još voća.
Jako lijepo izgleda kod Vas, ko bi odilio takvim muffinim..Moram komentirati, nebi ja bila ja, al meni najbolje sa borovnicom.Preporučam raditi muffine samo s jednim voćem, nemojte mixati.