Čoko-ganage torta by "Lili"

Autor: Ljiljana Petek   (palac x 2570) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
10 dkg mliječne čokolade(bilo koje,ja kupim u lidlu one najjeftinije mliječne) 20 dkg čokolade za kuhanje 8 dl slatkog vrhnja(koristim biljno) 10 dkg šećera u prahu Priprema: Ovu kremu obično kuham dan unaprijed. Dakle,čokolada se razlomi na komadiće i stavi se topiti na paru sa malo slatkog vrhnja(oko 2dl).Kad se čokolada otopi,dodati ostatak slatkog vrhnja i grijati dok krema ne postane skroz čokoladna bez mrvica čokolade. Malo duže traje dok se sve mrvice čokolade ne otope al je krema izvrsna.Kad je kreme izjednačena staviti je da se ohladi u hladnjaku preko noći.Mora se stegnuti poput glazure. Drugi dan se vadi žlicom iz posude u drugu veću posudu i doda se šećer u prahu.Sve to ljepo izmiksati.Izmiksana krema će biti puno svijetlija za razliku od one smjese prije miksanja,no taskva baš mora biti.Po želji možete staviti malo ruma ili neki drugi liker po želji.Ja ponekad stavim kruškovca.:) 1.Biskvit: 5 jaja 5 žlica tople vode 15 dkg šećera 1 vanilin šećer 12 dkg brašna 6 dkg gustina 1 prašak za pecivo 1 žlica kakaa Priprema: Jaja mutiti najvećom brzinom da se zapjene,dodati vruću vodu,postepeno šećer sa vanilin šećerom.Pomješati brašno,gustin,kakao i prašak z.p. i postepeno dodavati jajima.Biskvit peći na 180C*.Otprilike pola sata.Nikad nisam mjerila.:) I ohlađenog ga podjeliti na dva djela.Radila u kalupu 26. 2.Biskvit: 3 jaja 3 žlice vruće vode 10 dkg šećera ekstrakt vanilije 8dkg brašna 4dkg gustina oko 6 dkg komadića crne i bijele čokolade pola praška za pecivo Priprema: jednako kao i prvi biskvit samo što se dodaju sitno nasjeckani komadići čokolade u biskvit.peći na 180C* oko 10min. Glazura: 20 dkg čokolade za kuhanje ulje po potrebi malo margarina Priprema torte: Na prvu natopjenu koru 1. biskvita namazati pola kreme i po želji voće.Zatim staviti 2. biskvit i također natopiti te namazati kremom i poslagati voće.Gore staviti drugu polovicu 1. biskvita i premazati okolo i gore ostatkom kreme.Ohlađenu tortu prelijte sa glazurom i po želji ukrasti šlagom ili prekriti fondanom. Ja biskvit obično mamačem sa mješavinom vode i nekog likera koji je u kremi. A ako je sa voćem, tada sa sokom od voća. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovo je torta koja mi je lagana a opet ful čokoladna,može se kombinirati sa vočem i opet je ukusna. Recimo da je fleksibilna a opet jednostavna za napraviti.:) A krema se radi jedan dan unaprijed.Definitivno je moja najdraža torta.

Ganage krema:

  • 10 dkg mliječne čokolade(bilo koje,ja kupim u lidlu one najjeftinije mliječne)
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • 8 dl slatkog vrhnja(koristim biljno)
  • 10 dkg šećera u prahu

Priprema:

Ovu kremu obično kuham dan unaprijed. Dakle,čokolada se razlomi na komadiće i stavi se topiti na paru sa malo slatkog vrhnja(oko 2dl).Kad se čokolada otopi,dodati ostatak slatkog vrhnja i grijati dok krema ne postane skroz čokoladna bez mrvica čokolade.

Malo duže traje dok se sve mrvice čokolade ne otope al je krema izvrsna.Kad je kreme izjednačena staviti je da se ohladi u hladnjaku preko noći.Mora se stegnuti poput glazure.

Drugi dan se vadi žlicom iz posude u drugu veću posudu i doda se šećer u prahu.Sve to ljepo izmiksati.Izmiksana krema će biti puno svijetlija za razliku od one smjese prije miksanja,no taskva baš mora biti.Po želji možete staviti malo ruma ili neki drugi liker po želji.Ja ponekad stavim kruškovca.:)

1.Biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 žlica tople vode
  • 15 dkg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 12 dkg brašna
  • 6 dkg gustina
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žlica kakaa

Priprema:

Jaja mutiti najvećom brzinom da se zapjene,dodati vruću vodu,postepeno šećer sa vanilin šećerom.Pomješati brašno,gustin,kakao i prašak z.p. i postepeno dodavati jajima.Biskvit peći na 180C*.Otprilike pola sata.Nikad nisam mjerila.:) I ohlađenog ga podjeliti na dva djela.Radila u kalupu 26.

2.Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 žlice vruće vode
  • 10 dkg šećera
  • ekstrakt vanilije
  • 8dkg brašna
  • 4dkg gustina
  • oko 6 dkg komadića crne i bijele čokolade
  • pola praška za pecivo

Priprema:

jednako kao i prvi biskvit samo što se dodaju sitno nasjeckani komadići čokolade u biskvit.peći na 180C* oko 10min.

Glazura:

  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • ulje po potrebi
  • malo margarina

Priprema torte:

Na prvu natopjenu koru 1. biskvita namazati pola kreme i po želji voće.Zatim staviti 2. biskvit i također natopiti te namazati kremom i poslagati voće.Gore staviti drugu polovicu 1. biskvita i premazati okolo i gore ostatkom kreme.Ohlađenu tortu prelijte sa glazurom i po želji ukrasti šlagom ili prekriti fondanom.

Ja biskvit obično mamačem sa mješavinom vode i nekog likera koji je u kremi. A ako je sa voćem, tada sa sokom od voća.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Petek Ljiljana
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)