Sastojci:
2 kg mesa od divljači (jelen, vepar)
1 dl vrhnja
2, 3 žlice rajčice-koncentrata( Podravka)
lovorov list
1-2 dl bijelog vina
2 para domaćih kobasica
sol, 1 žlica ljute crvene paprike
150 g peršinova korijena,
150 g celerova korijena i lista
25 dg mrkve
5 češana češnjaka
50 g sušene slanine
1 kg crvenog luka
10 dg masnijeg suhog mesa
ulje, 2 žlice vegete
priprema:
Meso divljači narežite na veće komade i prepecite ga sa svih strana, naravno na zagrijanom ulju. Izvadite ga i čuvajte u zatvorenoj posudi na toplom. Na istoj masnoći prepecite zatim nasjeckani luk, češnjak, narezanu mrkvu, peršin, celer i suho meso. Kada povrće omekša, vratite meso, dodajte lovorov list, malo soli, crvenu papriku i vegetu. Sve dobro promiješajte, kratko prepecite i dalje pirjajte, povremeno podlijevajući vrućom vodom. Za vrijeme pirjanja dodajte kobasice. Pred kraj, kad meso omekša, dodajte koncentrat rajčice, zalijte gulaš vinom i umiješajte kiselo vrhnje. Kao prilog uz gulaš od divljači možete pripremiti palentu, okruglice od kruha ili kuhani krumpir.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Sastojci:
2 kg mesa od divljači (jelen, vepar)
1 dl vrhnja
2, 3 žlice rajčice-koncentrata( Podravka)
lovorov list
1-2 dl bijelog vina
2 para domaćih kobasica
sol, 1 žlica ljute crvene paprike
150 g peršinova korijena,
150 g celerova korijena i lista
25 dg mrkve
5 češana češnjaka
50 g sušene slanine
1 kg crvenog luka
10 dg masnijeg suhog mesa
ulje, 2 žlice vegete
priprema:
Meso divljači narežite na veće komade i prepecite ga sa svih strana, naravno na zagrijanom ulju. Izvadite ga i čuvajte u zatvorenoj posudi na toplom. Na istoj masnoći prepecite zatim nasjeckani luk, češnjak, narezanu mrkvu, peršin, celer i suho meso. Kada povrće omekša, vratite meso, dodajte lovorov list, malo soli, crvenu papriku i vegetu. Sve dobro promiješajte, kratko prepecite i dalje pirjajte, povremeno podlijevajući vrućom vodom. Za vrijeme pirjanja dodajte kobasice. Pred kraj, kad meso omekša, dodajte koncentrat rajčice, zalijte gulaš vinom i umiješajte kiselo vrhnje. Kao prilog uz gulaš od divljači možete pripremiti palentu, okruglice od kruha ili kuhani krumpir.