2 žlice brašna
4 dl mlijeka
1 dl kiselog vrhnja
2 žlice maslaca
vegeta, sol
Priprema:
Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak skinite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite s pečenom teletinom, pečenom divljači, pirjanim gljivama, kuhanom cvjetačom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.5 (+19)
Sastojci:
- 2 žlice brašna
- 4 dl mlijeka
- 1 dl kiselog vrhnja
- 2 žlice maslaca
- vegeta, sol
Priprema:
Na rastopljeni maslac dodajte brašno i kratko popržite da dobijete svijetlu zaprešku. Tada zalijte prvo s malo hladnog mlijeka, pa tek onda dodajte toplo mlijeko i neprestano miješajte da se ne stvore grudice. Posolite, pospite vegetom i uz miješanje kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta da se umak zgusne. Zgotovljeni umak skinite s vatre pa umiješajte kiselo vrhnje. Poslužite s pečenom teletinom, pečenom divljači, pirjanim gljivama, kuhanom cvjetačom.
Probajte da u umak dodate i senf, i mrvicu sira, još je bolje, ide uz sve, za prste polizati
Meni fino prija ovaj umak ne samo s teletinom nego i piletinom, puretinom, necim laganijim ugl..Od kad sam pronašla ovaj recept, nema više kupovnih umaka, zato hvalim!!
80 grama maslaca stavim...i stavim i malo papra još..( uz sol, stavim i papar)