Muffini

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Muffini

Ana i Mirko traže recept za muffine

Dajana
Slika korisnika Dajana's

Ovo su najbolji muffini koje sam ikada jela.

MUFFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM

Za ovaj recept iskoristila sam recept za Muffine s borovnicama koje sam zamijenila mješavinom šumskog voća. Izvrsni su, sočni, mekani i jako ukusni. Ako niste ljubitelji šumskog voća, zamijenite voće Nutellom ili otopljenom čokoladom.

Sastojci:
100 g maslaca sobne temperature
235 g šećera
2 jaja
260 g brašna
2 žličice praška za pecivo
½ žličice soli
50 ml mlijeka
450 g smrznutom ili svježeg šumskog voća
naribana korica 1 limuna
šećer u prahu za posipanje

Drvenom kuhačom ili električnim mikserom dobro izmiješajte maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte.
Prosijte skupa brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte u smjesu naizmjenično s mlijekom.
Vilicom smrvite oko 100 g voća pa umiješajte u smjesu. Dodajte potom i limunovu koricu i ostatak cijelog voća (ako koristite smrznuto voće, ostavite ga u cjedilu da se dobro ocijedi sok).
Izmiješajte sve i napunite papirne čašice za muffine. Pospite s malo mljevenog šećera i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C.
Po želji pomiješajte 2 žlice soka od voća s toliko mljevenog šećera da dobijete gusti sirup i malo ukrasno nalijte po ispečenim kolačima.
Za čokoladne sam muffine dodala u istu smjesu (osim voća) 4 žice Nutelle i 50 g otopljene čokolade, i ispekla ih na isti način.

Slika korisnika Asja's
Offline
Pridružen/a: 08/12/2010

Muffini od sira i spinata Sastojci za 4 osobe

2 zlice maslinova ulja

1 zlicica soli

pola  vrecice praska za pecivo Dolcela

60 g ostrog brasna

1 zlica narezanog vlasca

50 g naribanog parmezana

3 jaja

300 g svjezeg sira

150 g svjezeg spinata

40 g pinjola

1 žlicica Vegete

Postupak: Listove spinata operite, narezite na rezance, posolite i ostavite neka stoje desetak minuta. Zumanca i maslinovo ulje izmijesajte elektricnom mijesalicom, dodajte nasjeckane pinjole, naribani parmezan, Vegetu, vlasac, ocijedeni svjezi kravlji sir i ocijedeni spinat Sve izmijesajte, pa dodajte brasno pomijesano s praskom za pecivo i cvrsti snijeg od bjelanaca. Dvije-tri zlice mase stavite u namasceni kalup za muffine i pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta. Pecene muffine izvadite iz kalupa i posluzite tople uz salatu po zelji.

Slika korisnika nena970's
Offline
Pridružen/a: 07/12/2010

CARSKA PITA (muffini)

4 jaja

1 čaša jogurta (moze i vrhnje i acidofil)

1 čaša ulja (od jogurta)

2 1/2 čaše brašna prašak za pecivo

150 g seckanog trapista ili kačkavalja

150 g seckanog bilo kojeg suhomesnatog proizvoda (šunka, virsla, suvo meso) (ja stavim ili sunku  ili salamu)

150 g seckanih kiselih krastavaca

Priprema

Umutiti jaja (ne moraju se razdvajati žumanca od belanaca), pa dodati čašu jogurta i čašu ulja pa malo mutititi. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, posoliti i mutiti dok se masa ne izjednači. Zatim dodati ostale seckane sastojke i kašikom ili varjačom izjednačiti. Sipati u podmazan pleh i peći dok ne porumeni. Kad smesu saspete u pleh možete posuti sa malo susama ili kad je skoro gotova malo narendati sira.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija