Muffini
Muffini od sira i spinata Sastojci za 4 osobe
2 zlice maslinova ulja
1 zlicica soli
pola vrecice praska za pecivo Dolcela
60 g ostrog brasna
1 zlica narezanog vlasca
50 g naribanog parmezana
3 jaja
300 g svjezeg sira
150 g svjezeg spinata
40 g pinjola
1 žlicica Vegete
Postupak: Listove spinata operite, narezite na rezance, posolite i ostavite neka stoje desetak minuta. Zumanca i maslinovo ulje izmijesajte elektricnom mijesalicom, dodajte nasjeckane pinjole, naribani parmezan, Vegetu, vlasac, ocijedeni svjezi kravlji sir i ocijedeni spinat Sve izmijesajte, pa dodajte brasno pomijesano s praskom za pecivo i cvrsti snijeg od bjelanaca. Dvije-tri zlice mase stavite u namasceni kalup za muffine i pecite u pecnici zagrijanoj na 180°C oko 25 minuta. Pecene muffine izvadite iz kalupa i posluzite tople uz salatu po zelji.
CARSKA PITA (muffini)
4 jaja
1 čaša jogurta (moze i vrhnje i acidofil)
1 čaša ulja (od jogurta)
2 1/2 čaše brašna prašak za pecivo
150 g seckanog trapista ili kačkavalja
150 g seckanog bilo kojeg suhomesnatog proizvoda (šunka, virsla, suvo meso) (ja stavim ili sunku ili salamu)
150 g seckanih kiselih krastavaca
Priprema
Umutiti jaja (ne moraju se razdvajati žumanca od belanaca), pa dodati čašu jogurta i čašu ulja pa malo mutititi. Zatim dodati brašno, prašak za pecivo, posoliti i mutiti dok se masa ne izjednači. Zatim dodati ostale seckane sastojke i kašikom ili varjačom izjednačiti. Sipati u podmazan pleh i peći dok ne porumeni. Kad smesu saspete u pleh možete posuti sa malo susama ili kad je skoro gotova malo narendati sira.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Ovo su najbolji muffini koje sam ikada jela.
MUFFINI SA ŠUMSKIM VOĆEM
Za ovaj recept iskoristila sam recept za Muffine s borovnicama koje sam zamijenila mješavinom šumskog voća. Izvrsni su, sočni, mekani i jako ukusni. Ako niste ljubitelji šumskog voća, zamijenite voće Nutellom ili otopljenom čokoladom.
Sastojci:
100 g maslaca sobne temperature
235 g šećera
2 jaja
260 g brašna
2 žličice praška za pecivo
½ žličice soli
50 ml mlijeka
450 g smrznutom ili svježeg šumskog voća
naribana korica 1 limuna
šećer u prahu za posipanje
Drvenom kuhačom ili električnim mikserom dobro izmiješajte maslac sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro izmiješajte.
Prosijte skupa brašno, prašak za pecivo i sol pa dodajte u smjesu naizmjenično s mlijekom.
Vilicom smrvite oko 100 g voća pa umiješajte u smjesu. Dodajte potom i limunovu koricu i ostatak cijelog voća (ako koristite smrznuto voće, ostavite ga u cjedilu da se dobro ocijedi sok).
Izmiješajte sve i napunite papirne čašice za muffine. Pospite s malo mljevenog šećera i pecite u pećnici zagrijanoj na 190°C.
Po želji pomiješajte 2 žlice soka od voća s toliko mljevenog šećera da dobijete gusti sirup i malo ukrasno nalijte po ispečenim kolačima.
Za čokoladne sam muffine dodala u istu smjesu (osim voća) 4 žice Nutelle i 50 g otopljene čokolade, i ispekla ih na isti način.