nensi traži recept za rakije od trava, meda, žižula ruda, biska. hvala puno na pomoći
Recepti za rakije
Rakija od raznih trava
Sastojci: 1 litra jake domaće lozovače ili bilo koja domaća rakija, grančica pelina, grančica komorača, grančica salvije (žalfija), nekoliko zrnaca anasona (anisa), nekoliko listova ruzmarina, komad limunove kore, komad narančine kore.
Suho voće po želji: jedan komad suhe smokve, suhe urme, nekoliko zrna suhih groždica, nekoliko zrna bilo kojeg šumskog voća (borovnice, brunice, ribizle i sl.) i jedan komad rogača.
Sve sastojke dobro oprati, očistiti i posušiti. Staviti u malo veču bocu i preliti sa domaćom lozovačom. Neka odleži najmanje mjesec dana, a ćim duže stoji kvaliteta je bolja. Travaricu možete procijediti ili samo maknuti trave i spremna je za kušanje \\(^o^)/
Znam još medicu:
Na jednu litru rakije ide 35 dkg meda.
U jednu dublju posudu uliješ rakiju pa dodaš med, miješaš dok se med ne rastopi. Nakon toga naliješ u flasu i ostaviš tako oko 8 dana. Nakon toga na dnu flase napravi se talog. Cistu rakiju prebacis u drugu flasu i ostavis da stoji jos 2 tjedna, a talog naravno baciš. Rakija s medom je dobra kao aperitiv. :crown: .
Danas sam popio jednu od žižule - moram reći da je to sjajna stvar
Ja radim odličan liker od dunja.
Recept bi bio otprilike ovaj:
LIKER OD DUNJE
1 L RAKIJE (komovice) :beer: :\">
4 DUNJE
30 DAG ŠEĆERA
1 VANILIJA ŠEČER
1 KORA CIMETA
DUNJE NARIBATI I DODATI OSTALE SASTOJKE,
OSTAVITI DA STOJI 30 DANA.
POVREMENO PROMIJEŠATI.
NA KRAJU PRETOČITI U FLAŠE.
Ja sam naišao na dva recepta za rakiju od žižule.
1.
- 1 l domače lozovače
- 4 pune šake žizula
na svaku litru domače lozovače idu četiri pune šake žižula.
2.
- 1 l domače lozovače
- 4 pune šake žizula
- jedan limun rasječi na četvrtinu (1/4 limuna na 1L loze, iliti 1 limun na 4 litre loze)
- šečer (cca 2 žlice na litru)
- grančica vanilije
Prvi ili drugi recept, sve sastojke pomješati, ostaviti da odstoji 40 dana, po mogučnosti na svjetlijem mjestu, procjediti kroz sito, može i kroz gazu, i ... uživaj.
Ja sam napravio obe probe. Drugi recepat je "gušči", dok je prvi predivne žute boje.
Vaše mišljenje nam je najvažnije!
Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.
Kako napraviti rakiju od Žižule hwala unaprijed?