1 kg telećih prsa
200 g mrkve
200 g celera
češnjak, ružmarin, peršin
sol, papar, ulje, temeljac
Prilog:
KALAPAJSANI KALAMPER
Luk
Ulje
Krumpir
Crvena mljevena paprika
Temeljac ili voda
Iskoštena teleća prsa začinimo solju i paprom, po njima položimo mrkvu, korijen celera narezan na rezance. Posipamo češnjakom, ružmarinom i zarolamo i svežemo špagom. Peče se oko 1 1 do 2 sata na 1800C uz stalno polijevanje. Pečenje se posluži uz kalapajsani krumpir.
KALAPAJSANI KLAMPER:
Na ulju ili masnoći propirjamo luk, dodamo crvenu mljevenu papriku i krumpir rezan na ploške. Začinimo solju i paprom i polijemo vodom. Pokriveno kuhamo 15-20 minuta.
Kuhar: IVAN ČEHOK, šef kuhinje restorana "Katarina", Čakovec
Rolano teleće pečenje
1 kg telećih prsa
200 g mrkve
200 g celera
češnjak, ružmarin, peršin
sol, papar, ulje, temeljac
Prilog:
KALAPAJSANI KALAMPER
Luk
Ulje
Krumpir
Crvena mljevena paprika
Temeljac ili voda
Iskoštena teleća prsa začinimo solju i paprom, po njima položimo mrkvu, korijen celera narezan na rezance. Posipamo češnjakom, ružmarinom i zarolamo i svežemo špagom. Peče se oko 1 1 do 2 sata na 1800C uz stalno polijevanje. Pečenje se posluži uz kalapajsani krumpir.
KALAPAJSANI KLAMPER:
Na ulju ili masnoći propirjamo luk, dodamo crvenu mljevenu papriku i krumpir rezan na ploške. Začinimo solju i paprom i polijemo vodom. Pokriveno kuhamo 15-20 minuta.
Kuhar: IVAN ČEHOK, šef kuhinje restorana "Katarina", Čakovec
Vaše mišljenje nam je najvažnije!