Ananas-torta
Sastojci:
Smjesa:
- 10 dag margarina
- 20 dag šećera
- 3 jaja
- 3 dag kakaa
- 15 dag brašna
- 1/4 vrećice praška za pecivo
- 2 žlice slatkog vrhnja
Nadjev:
- 1 limenka kompota od ananasa
- 4 dl slatkog vrhnja
Glazura:
- 10 dag čokolade
- 1 dl punomasnog kiselog vrhnja
Priprema:
Margarin, šećer i žumanjke pjenasto umiješajte.
Dodajte vrhnje i kakao, te naizmjence umješavajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka. Dobivenu smjesu ispecite u namašćenom obliku za torte. Pečenu tortu prerežite. Jednu polovinu dobro navlažite sokom od ananasa, premažite tučenim slatkim vrhnjem u koje ste umiješali ocijeđeni i na komadiće izrezani ananas.
Drugu polovinu torte prelijte s 2 dl netučenog slatkog vrhnja i prekrijte prvi dio torte. Prelijte tortu čokoladnom glazurom i ukrasite ananasom i šlagom. Čokoladna glazura: čokoladu otopite na pari i malo ohlađenoj dodajte kiselo vrhnje i po želji malo maslaca.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): Torte / torta / torte i slastice
- Sastojci: slatko vrhnje / šećer / prašak za pecivo / margarin / kiselo vrhnje / kakao / jaja / čokolada / brašno / ananas