Bijela torta s glazurom od čokolade
Sastojci
Smjesa od lješnjaka:
- 9 bjelanjaka (snijeg)
- 25 dkg šećera
- 20 dkg lješnjaka
- 6 dkg brašna
Biskvit:
- 10 dkg brašna
- korica od limuna
- 3 bjelanjka (snijeg)
- 12 dkg šećera
- 3 žumanjka
Krema
- 5 žlica mlijeka
- 25 dkg šećera
- 25 dkg maslaca
- 8 dkg lješnjaka
- 9 žumanjka
Postupak pripreme
Najprije ispecite smjesu od lješnjaka tako da bjelanjke istučete u čvrsti snijeg. U snijeg utucite šećer, pa kad je smjesa gusta, dodajte samljevene lješnjake i brašno.
Smjesu pecite u dva lista, u namazanom obliku. Biskvit-smjesa pripremi se tako da se u čvrsti snijeg od bjelanjaka najprije utuče šećer, zatim žumanjak po žumanjak, doda se korica od limuna, i brašno. Smjesu stavite peći u namazani oblik. Listove torte sastavite kremom, tako da list od biskvit-smjese bude u sredini. Malo kreme ostavite za ukras. Tortu prelijte glazurom od čokolade i ukrasite kremom.
Krema: tucite na pari žumanjke, šećer i mlijeko dok smjesa ne postane gusta. Kad se smjesa ohladi, umiješajte u pjenasto izmiješani maslac i dodajte samljevene lješnjake. Odnosno, popržiti, samljeti lješnjake, žumanjak, šećer i mlijeko tući na pari, ohladiti, miješati maslac, umiješati kremu, dodati lješnjake.
- Vaše oznake (tagovi): torte i slastice
- Sastojci: šećer / mlijeko / maslac / korica od limuna / brašno / biskvit