Bijeli bubrezi s jajima
Sastojci:
- 4 bijela bubrega
- 6 jaja
- 2 grančice peršinovog lista
- ulje
- papar
- sol
- ocat
Priprema:
Bijele bubrege najprije namočite u hladnu posoljenu vodu. Nakon jednog sata ih operite, stavite opet u posudu s hladnom posoljenom vodom, kojoj dodajte žlicu octa i kuhajte 5 minuta na srednjoj vatri. Tada ih još jednom stavite u hladnu vodu i pažljivo skinite opnu i masnoću i pazite da bubrezi ostanu cijeli. Ostavite ih da se cijede. Zatim u prikladnoj posudi zagrijte ulje, dodajte ocijeđene bijele bubrege i naglo ih popržite s jedne i druge strane. Razmutite jaja, posolite ih i popaprite, dodajte nasjeckani peršinov list i prelijte preko bijelih bubrega. Miješajte da se jaja zapeku. Poslužite uz zelenu ili neku drugu salatu od povrća. Želite li da prilikom prženja luk dobije lijepu rumenu boju, lagano ga istrljajte s malo oštrog brašna nakon što ste ga nasjeckali.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): bubrezi s jajima
- Sastojci: ulje / sol / peršinov list / papar / ocat / jaja / bubreg