Budimpešta torta
Sastojci:
- 6 bjelanjaka
- 3 dl šećera
- 100 g ( oko 1 ½ šalice ) mljevenih lješnjaka
- 1 dl brašna
- 2 žlice kakaa
- 1 vrećica mandela za posut odozgo
- Krema:
- 5 dl istučenog slatkog vrhnja
- 1 konzerva mandarina (svježe) mogu i banane
Ova Budimpešta torta je extra dobra, ako je radite u ljeti možete je napunite i sa svježim jagodama
Priprema:
Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati brašno pomješano sa mljevenim lješnacima i kakaom.
Ravnomjerno rasporedite tijesto sa špricom po papiru i pecite u pećnici na 185 stupnjeva oko 20 minuta.
Mandarine dobro ocijedite.
Rasporediti umućenu kremu na tortu, posipati sa mandarinama i lagano rolati prvo sa jedne pa sa druge stranu u rolat.
Ostavite rolat na hladnom mjestu.
Posipati šećerom u prahu ili s rastopljenom čokoladom.
- Vaše oznake (tagovi): fina torta