Budimpešta torta

Autor: Joana   (palac x 121) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
6 bjelanjaka 3 dl šećera 100 g ( oko 1 ½ šalice ) mljevenih lješnjaka 1 dl brašna 2 žlice kakaa 1 vrećica mandela za posut odozgo   Krema: 5 dl istučenog slatkog vrhnja 1 konzerva mandarina (svježe) mogu i banane Ova Budimpešta torta je extra dobra, ako je radite u ljeti možete je napunite i sa svježim jagodama Priprema: Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati brašno pomješano sa mljevenim lješnacima i kakaom. Ravnomjerno rasporedite tijesto sa špricom po papiru i pecite u pećnici na 185 stupnjeva oko 20 minuta. Mandarine dobro ocijedite. Rasporediti umućenu kremu na tortu, posipati sa mandarinama i lagano rolati prvo sa jedne pa sa druge stranu u rolat. Ostavite rolat na hladnom mjestu. Posipati šećerom u prahu ili s rastopljenom čokoladom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 6 bjelanjaka
  • 3 dl šećera
  • 100 g ( oko 1 ½ šalice ) mljevenih lješnjaka
  • 1 dl brašna
  • 2 žlice kakaa
  • 1 vrećica mandela za posut odozgo
     
  • Krema:
  • 5 dl istučenog slatkog vrhnja
  • 1 konzerva mandarina (svježe) mogu i banane

Ova Budimpešta torta je extra dobra, ako je radite u ljeti možete je napunite i sa svježim jagodama

Priprema:

Bjelanjke tući u čvrsti snijeg, dodavati šećer, te lagano umješati brašno pomješano sa mljevenim lješnacima i kakaom.
Ravnomjerno rasporedite tijesto sa špricom po papiru i pecite u pećnici na 185 stupnjeva oko 20 minuta.
Mandarine dobro ocijedite.
Rasporediti umućenu kremu na tortu, posipati sa mandarinama i lagano rolati prvo sa jedne pa sa druge stranu u rolat.
Ostavite rolat na hladnom mjestu.
Posipati šećerom u prahu ili s rastopljenom čokoladom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)