Bunjevački kolinjski paprikaš
sastojci:
- 60 dag svinjskih pluća
- 50 dag svinjske jetre
- 1 svinjski jezik
- 2 svinjska bubrega
- 1 svinjsko uho
- 112 svinjskog srca
- 1 svinjska slezena
- 40 dag svinjskih rebara
- 1,5 kg luka
- mljevena crvena paprika (slatka)
- mast
- sol
Priprema:
Iznutrice i svinjska rebra dobro operite i narežite na komade. Na zagrijanoj masti popržite nasjeckani luk, dodajte narezane iznutrice i meso, posolite i uz dolijevanje vodom pirjajte sve dotle dok iznutrice i meso posve ne omekšaju, a luk se gotovo istopi. Iz zgotovoljenog paprikaša voda treba posve ispariti. Tada dodajte mljevenu crvenu papriku i izmiješajte da se ravnomjerno sjedini. Paprikaš poslužite bez ikakvog priloga, uz salatu od kiselog kupusa, s domaćim svježim kruhom.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 10
- Vaše oznake (tagovi): bunjevački paprikaš / mesno jelo
- Sastojci: svinjsko uho / svinjsko srce / svinjski jezik / svinjski bubreg / svinjska slezena / svinjska rebra / svinjska pluća / svinjska jetra / sol / mljevena crvena paprika / mast / luk