Carski drobljenac
sastojci:
- 3 žumanjka
- 3 bjelanjka
- 4 dag šećera
- 5 dag brašna
- 1 vrećica vanilin šećera
- limunova korica
- 4 dag u rumu namočenih grožđica
- pola paketića praška za pecivo
- 2 dag maslaca
priprema:
Bjelanjke stucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Dodati i žumanjke, brašno, grožđice i prašak za pecivo. U posudi za pečenje istopite maslac, istresete na njega pripremljeno tijesto i pecite u pećnici 10-tak minuta. Kad je pečeno, vilicom ga raskomadate, pospete šećerom u prahu i poslužite izmrvljeno.
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): drobljenac
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / prašak za pecivo / maslac / limunova korica / jaja / grožđice / brašno