Carski drobljenac

recepti_bez_slike
3 žumanjka 3 bjelanjka 4 dag šećera 5 dag brašna 1 vrećica vanilin šećera limunova korica 4 dag u rumu namočenih grožđica pola paketića praška za pecivo 2 dag maslaca priprema: Bjelanjke stucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Dodati i žumanjke, brašno, grožđice i prašak za pecivo. U posudi za pečenje istopite maslac, istresete na njega pripremljeno tijesto i  pecite u pećnici 10-tak minuta. Kad je pečeno, vilicom ga raskomadate, pospete šećerom u prahu i poslužite izmrvljeno. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+642)

sastojci:

  • 3 žumanjka
  • 3 bjelanjka
  • 4 dag šećera
  • 5 dag brašna
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • limunova korica
  • 4 dag u rumu namočenih grožđica
  • pola paketića praška za pecivo
  • 2 dag maslaca

priprema:

Bjelanjke stucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Dodati i žumanjke, brašno, grožđice i prašak za pecivo. U posudi za pečenje istopite maslac, istresete na njega pripremljeno tijesto i  pecite u pećnici 10-tak minuta. Kad je pečeno, vilicom ga raskomadate, pospete šećerom u prahu i poslužite izmrvljeno.

Prosjek: 4 (+642)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)