3 dl mlijeka
30 dkg brašna
korica od limuna
sol
10 dkg masti ili ulja
4 dkg marmelade
3 dkg šećera
1 žumance
2 žlice ulja
1 dkg kvasca
snijeg
Priprema:
Najprije se razmuti kvasac u malo mlijeka s malo šećera i brašna te ostavi na toplom da se diže. Korica od limuna se nariba. Kad se kvasac dignuo, dodaju se u kvasac žumanjak, mlijeko, ulje i brašno naizmjence, doda korica od limuna i na kraju snijeg od 2 bjelanjka. Smjesa se posoli, dobro izmiješa i ostavi dizati. Za to se vrijeme stavi na lim za pečenje u svaku udubinu malo masti, pa kad je vruća, doda se malo smjese i peku uštipci. Kad su s obje strane pečeni, sastave se dva i dva marmeladom i posipaju šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+438)
Sastojci:
- 3 dl mlijeka
- 30 dkg brašna
- korica od limuna
- sol
- 10 dkg masti ili ulja
- 4 dkg marmelade
- 3 dkg šećera
- 1 žumance
- 2 žlice ulja
- 1 dkg kvasca
- snijeg
Priprema:
Najprije se razmuti kvasac u malo mlijeka s malo šećera i brašna te ostavi na toplom da se diže. Korica od limuna se nariba. Kad se kvasac dignuo, dodaju se u kvasac žumanjak, mlijeko, ulje i brašno naizmjence, doda korica od limuna i na kraju snijeg od 2 bjelanjka. Smjesa se posoli, dobro izmiješa i ostavi dizati. Za to se vrijeme stavi na lim za pečenje u svaku udubinu malo masti, pa kad je vruća, doda se malo smjese i peku uštipci. Kad su s obje strane pečeni, sastave se dva i dva marmeladom i posipaju šećerom.
sviđa mi se i jako su dobri uštipci.