Čevapčići
Koji su čevapi najbolji? Oni koji imaju miješano meso i malo masnoće u sebi.
Sastojci
- jedna glavica luka
- jedan češanj češnjaka
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- sol, crni papar
- 3 žlice ulja
- jedna čaša ajvara
Priprema:
Očistite luk i narežite ga na sitne kockice. Očistite češnjak i narežite na sitne kockice ili protisnite. Meso pomiješajte sa kockicama luka i češnjaka. Dodajte sol i papar.
Dobro promiješajte, oblikujte jednu veliku smjesu i zatim ju podijelite na 10 jednakih dijelova jednake veličine.
Zagrijte ulje u tavi i popržite ćevapčiće sa svih strana. Poslužite uz svježe sjeckani luk, a jede se i uz ajvar, senf i druge priloge.
- Vaše oznake (tagovi): tradicionalno / svinjetina / ajvar / mesno jelo
- Sastojci: ulje / sol / papar / meso / luk / ajvar