60 dag tankog tijesta za savijaču
ulje
Nadjev
10 dag šećera
10 dag mljevenih oraha
5 dag mljevenih badema
10 dag suhih smokava
10 dag grožđica
10 dag mljevenih rogača
3 jaja
1 limun
1 naranča
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Izmiješajte u povezanu smjesu jaja, šećer, mljevene orahe, bademe, rogače, grožđice, narezane smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu, prethodno dobro opranu. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite pripremljeni nadjev tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, savijte u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom, a nakon 30 minuta pospite je šećerom u prahu i narežite na veće komade.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 5 (+461)
Miris Dalmacije u vašem domu....
Sastojci:
- 60 dag tankog tijesta za savijaču
- ulje
Nadjev
- 10 dag šećera
- 10 dag mljevenih oraha
- 5 dag mljevenih badema
- 10 dag suhih smokava
- 10 dag grožđica
- 10 dag mljevenih rogača
- 3 jaja
- 1 limun
- 1 naranča
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Izmiješajte u povezanu smjesu jaja, šećer, mljevene orahe, bademe, rogače, grožđice, narezane smokve, sok i naribanu limunovu i narančinu koricu, prethodno dobro opranu. Upotrijebite dvije kore za svako savijanje. Prvu koru poprskajte mlakom vodom i uljem, pa na nju stavite drugu koru i poprskajte uljem, stavite pripremljeni nadjev tako da njime bude prekriveno dvije trećine kore, savijte u roladu i stavite u nauljeni lim. To ponavljajte dok ne potrošite i tijesto i nadjev. Sve premažite uljem, stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 30 minuta. Pečenu savijaču prekrijte mokrim ubrusom, a nakon 30 minuta pospite je šećerom u prahu i narežite na veće komade.
Ovo sam jednom radila,ali je u receptu bili lisnato tijesto.Mislila sam da bi bilo bolje s korama,no bilo mi je suho.Probat ću s lisnatim.Inače je jako ukusno.