Dupli čokoladni mousse
Potrebni sastojci:
Za mousse od tamne čokolade:
- 100 g tamne čokolade s 70% kakaa
- 50 ml vrhnja za šlag
- 3 bjelanjka
- prstohvat soli
- 2 kapi ekstrakta vanilije
Za mousse od bijele čokolade:
- 100 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag
- 3 bjelanjka
- 2 kapi ekstrakta vanilije
Priprema:
Tamnu čokoladu nalomite na kockice, stavite ju u zdjelu te otopite na pari. Potpuno ohladite.
Vrhnje za šlag dobro rashladite pa istucite u čvrsti snijeg. Ohlađenoj čokoladi dodajte tučeno vrhnje u tri navrata, brzo miješajući drvenom žlicom ili silikonskom lopaticom. Dodajte par kapi ekstrakta vanilije.
Bjelanjke istucite s prstohvatom soli u ekstra čvrsti snijeg pa pažljivo umiješajte u čokoladu.
Dobro promiješajte pa ulijte u visoke čaše do polovice.
Na isti način napravite mousse od bijele čokolade pa ulijte u čaše preko moussa od tamne čokolade.
Ostavite u hladnjaku preko noći da se dobro rashladi.
Prije posluživanja ukrasite čokoladnim strugotinama.
- Broj osoba: 2
- Vaše oznake (tagovi): Kuharica za svečane prigode
- Sastojci: bijela čokolada / ekstrakt vanilije / jaja / kakao / sol / tamna čokolada / vrhnje za šlag