Esterhazy šnite s kupinama
Tijesto:
- 3 bjelanjka
- 1 vanilin šećer
- 12 dag šećera
- 15 dag mljevenih lješnjaka ili badema
Priprema:
Bjelanjke istucite u snijeg, postupno dodajte šećer i vanilin šećer, a onda tucite još toliko da snijeg postane vrlo tvrd i gust. Polako umiješajte mljevene lješnjake ili bademe. Lim namastite i pospite brašnom, stavite tijesto u sloju debelom pola centimetra. Ispecite na 150 stupnjeva. Dok je tijesto još toplo, narežite ga na 5 traka širokih po 7 cm i oprezno izvadite iz pećnice. Stavite da se ohlade, a zatim namažite kremom i složite jednu na drugu. Ukrasite glazurom od bjelanjaka.
Krema
- 1/2 omota pudinga od vanilije
- 1/4 l mlijeka
- 1 i 1/2 žlica šećera
- 20 dag maslaca ili margarina
- 12 dag šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žumanjka
- malo ruma ili trešnjevače
Priprema:
Skuhajte od mlijeka, 1 i 1/2 žlice šećera i praška puding od vanilije. Dok se hladi više puta ga promiješajte. Pjenasto umiješajte margarin ili maslac , šećer, vanilin šećer i žumanjke. Ohlađeni puding stavite žlicu po žlicu u kremu od maslaca. Dodajte zatim rum ili trešnjevaču.
Glazura
- 20 dag šećera u prahu
- sok od pola limuna
- 1/2 bjelanjka
Priprema:
Glatko umiješajte šećer u prahu, bjelanjak i limunov sok. Ukrasit čokoladnom glazurom, šlagom i kupinama.
- Vrijeme pripreme: 1 sat 30 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): kolač od voća / kolači i slastice
- Sastojci: vanilin šećer / šećer u prahu / šećer / rum / puding od vanilije / puding / mljeveni lješnjaci / mlijeko / maslac / margarin / limunov sok / kupine