Ferrero rosche
Sastojci
- 15 dag napolitanki lješnjak
- 15 dag lješnjaka
- 20 dag nutele
- 15 dag čokolade za kuhanje
- 2 žlice margarina
- 2 žlice vode
- oblatna kuglice
Priprema
Iz oblatne izrezat kuglice.
Lješnjake stavimo na masni papir i popržimo da bi ih mogli lakše oljuštiti od korice .Oljuštene sameljemo a po želji mali dio možemo samo grubo nasjeckat radi dekoracije.
Napolitanke sameljemo,dodamo im lješnjake,nutelu i sve dobro izmješat dok se ne poveže u kremu .
Svaku kuglicu tj.polovice napuniti i spojiti po dvije.Nabost kuglice na čačkalice i ostaviti 20 min na hladno(ne u fižider).
U međuvremenu otopiti čokoladu za kuhanje margarin ,vodu i šećer ,mješati dok ne bude glatka sjajna glazura.Umakati kuglice pomoću čačkalica u čokoladu te u lješnjake i ostaviti ih nabodene na oblatnu da se ocjede.
- Vaše oznake (tagovi): kolači i slastice
- Sastojci: lješnjak / margarin / oblatne / šećer
drago mi je4 da je uspilo :)
I meni je usojelo od prve! Relativno ok, drugi put bude još bolje! Nisam uslikala, hehe. Dosta vremena sam izgubila, muž mi je već poludio zbog mog "muvanja"po kuhinji, nisam mu ni do vode i frižidera dala kad si je zamislio.a onda je znao pojesti ferrero. Hvala Jasamja
100% oćeš !!!!!!! Ove na slici sam prvi put tad radila i ispali su odlično jedino šta je zeznuto sa njima je malo duže vrime dok se sve napravi ,ostalo je sve laganini i pjesmica ali se na kraju trud isplati!
Woooooooow odlično! Hoću to znati napravit ako nisam baš vrsna kuharica ( slastičarka, hehe) , a idem probati prvi put?