8 cijelih jaja
30 dkg prosijanog i samljevenog šećera
Dobro izmiješaj i napose u posudu stavi 30 dkg samljevenih oraha (mogu biti i lješnjaci), 7 dkg u rumu namočenih mrvica i 2 žlice brašna.
Lagano sve zamiješaj, uspi u premazani i obrašnjeni kalup za torte i peci 3/4 sata pri umjerenoj vatri. Kad je sasvim ohlađe no, prerezi na polovicu preko sredine i premazi preko sredine marmeladom od kajsija ili kremom od čokolade i opet sve sas tavi. Može se prerezati i na 2-3 dijela i puniti kremom.
Krema od čokolade:
U 1/2 1 hladnog mlijeka stavi 2-4 žlice kakaoa ili 3 štapića omekšane čokolade i miješaj da bude glatko, dodaj 2-3 žlice šećera, stavi na vatru i miješaj dok postane gusto, zatim ohladi i opet miješaj.
Napose pjenasto miješaj 25 dkg masla sa 4 velike žlice šećera, te dodaj čokoladnu kremu i 2 žumanjka jedno po jedno. Sve izmiješaj i puni po sredini torte, te tortu još odozgo presvu ći i pusti osušiti. Tortu ukrasi prepolovljenim orasima polivenim karamel-šećerom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+2)
Sastojci
- 8 cijelih jaja
- 30 dkg prosijanog i samljevenog šećera
Dobro izmiješaj i napose u posudu stavi 30 dkg samljevenih oraha (mogu biti i lješnjaci), 7 dkg u rumu namočenih mrvica i 2 žlice brašna.
Lagano sve zamiješaj, uspi u premazani i obrašnjeni kalup za torte i peci 3/4 sata pri umjerenoj vatri. Kad je sasvim ohlađe no, prerezi na polovicu preko sredine i premazi preko sredine marmeladom od kajsija ili kremom od čokolade i opet sve sas tavi. Može se prerezati i na 2-3 dijela i puniti kremom.
Krema od čokolade:
U 1/2 1 hladnog mlijeka stavi 2-4 žlice kakaoa ili 3 štapića omekšane čokolade i miješaj da bude glatko, dodaj 2-3 žlice šećera, stavi na vatru i miješaj dok postane gusto, zatim ohladi i opet miješaj.
Napose pjenasto miješaj 25 dkg masla sa 4 velike žlice šećera, te dodaj čokoladnu kremu i 2 žumanjka jedno po jedno. Sve izmiješaj i puni po sredini torte, te tortu još odozgo presvu ći i pusti osušiti. Tortu ukrasi prepolovljenim orasima polivenim karamel-šećerom.