Gibanica

recepti_bez_slike
50 dkg crnog brašna 3 dcl mlake vode 2 dkg kvasa i 0.5 dcl vode malo soli Nadjev: 30 dkg sira 20 dkg pirea od krumpira 20 dkg zrele kuhane bundeve 2 jaja 3 žlice vrhnja soli prema potrebi Priprema:  Umijesiti tijesto i staviti na toplo da se digne. Nakon toga još jedanput tijesto promijesiti , te izvaljati. U ohlađeni pire od krumpira staviti jaja, sir, vrhnje, kuhane bundeve i sol po potrebi. Sve skupa dobro promiješati i staviti na razvučena tijesto, saviti, staviti u namašćeni lim i staviti peći. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 2 (+1)
Evo jednog starog recepta za gibanice

Tijesto:

  • 50 dkg crnog brašna
  • 3 dcl mlake vode
  • 2 dkg kvasa i 0.5 dcl vode
  • malo soli

Nadjev:

  • 30 dkg sira
  • 20 dkg pirea od krumpira
  • 20 dkg zrele kuhane bundeve
  • 2 jaja
  • 3 žlice vrhnja
  • soli prema potrebi

Priprema: 

Umijesiti tijesto i staviti na toplo da se digne. Nakon toga još jedanput tijesto promijesiti , te izvaljati.

U ohlađeni pire od krumpira staviti jaja, sir, vrhnje, kuhane bundeve i sol po potrebi.

Sve skupa dobro promiješati i staviti na razvučena tijesto, saviti, staviti u namašćeni lim i staviti peći.

Prosjek: 2 (+1)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)