Rapsodija od šparoga
Ovaj je kolač za sve ljubitelje šparoga koji već jesu i koji će pstati,evo jedan receptić da ne jedemo samo šparoge na salatu ili fritaju .
Sastojci za tijesto:
- 2 jaja
- 250 gr brašna (ja stavljam oštro)
- 90 gr maslaca ili margarina
- prstohvat soli
- kad je tijesto gotovo staviti u frižider da se odmori.
Sastojci za nadjev:
- 200 gr šparoga
- 100 gr graška
- 1/2 litre vrhnja (za kuhanje )
- 1 žlica brašna (umjesto vrhnja može sa staviti mlijeko samo onda ide 2 žlice brašna)
- 4 jaja
- malo maslaca i maslinovo ulje
Priprema:
Lim namazati maslacem (kao za voćnu tortu) obložiti prhkim tijestom i rubove
šparoge i grašak prokuhati, dobro ocijediti i staviti na tijesto začiniti solju i paprom .
Za nadjev : Vrhnje jaja i brašno dobro izraditi, začiniti solju i paprom i preliti preko nadjeva. Peći u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180° C oko 25-30 minuta (zavisi o pećnici ako je na ventilator onda je dovoljno 25-30 min.)