goveđi jezik
1 žlica brašna
koncentrat od rajčice
2-3 češnja luka
sol i biber
petrusimul
5 dkg kapara
Priprema:
Goveđi jezik kuhati u kipućoj vodi 4-5 sati. Jezik izvaditi i staviti pod slavinu hladne vode i odmah oguliti, te narezati na fete debljine 1 cm.
U posebnoj posudi dinstati jednu brašno, konšerve, te luk. Izmiješati, posoliti i kuhati 1 1/2 sat. Na kraju dodati sol, biber, malo nasjeckanog petrusimula i batićem zgnječenih ukiseljenih kapara. Poslužiti s pire krumpirom ili raznim vrstama tjestenine.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+767)
Sastojci:
- goveđi jezik
- 1 žlica brašna
- koncentrat od rajčice
- 2-3 češnja luka
- sol i biber
- petrusimul
- 5 dkg kapara
Priprema:
Goveđi jezik kuhati u kipućoj vodi 4-5 sati. Jezik izvaditi i staviti pod slavinu hladne vode i odmah oguliti, te narezati na fete debljine 1 cm.
U posebnoj posudi dinstati jednu brašno, konšerve, te luk. Izmiješati, posoliti i kuhati 1 1/2 sat. Na kraju dodati sol, biber, malo nasjeckanog petrusimula i batićem zgnječenih ukiseljenih kapara. Poslužiti s pire krumpirom ili raznim vrstama tjestenine.