Penne na vrtlarski
Sastojci:
- 350 g tjestenine „penna“
- 1 crvena paprika
- 1 glavica luka
- 1 male tikvice
- 2 zrele rajčice (ili dva pelata, ako nema rajčica)
- 1/2 patlidžana
- 6 žlica maslinovog ulja
- 50 g otkoštenih crnih maslina
- 1 svežanj bosiljka
- 1 žlica parmezana (ili svježe naribanog sira ribanca)
Priprema:
Očistiti povrće: papriku očistiti od sjemenki i peteljke i narezati ju na šire trake a trake na kockice, luk prepoloviti i narezati na ploščice, rajčice također narezati na ploščice, a patlidžan duže trakice.
Ovako pripremljene povrće najbolje je pojedinačno kratko propirjati minutu-dvije u malo namašćenom woku, ili u dubljoj teflon tavi da malo omekša. Izvaditi povrće iz tave na stranu i malo posoliti. Kad svo povrće kratko propirjano, poprskati uljem i dodati listove bosiljka.
U slanoj vodi skuhati tjesteninu (penne) prema uputstvu na pakiranju pri čemu treba paziti da se tijesto ne raskuha. Kad su penne kuhane, prebaciti ih u zagrijanu tavu (u kojoj se pirjalo povrće) s malo ulja, dodati povrće i sve minutu-dvije kuhati neprestano miješajući da se okusi izmiješaju.
Servirati odmah, a svaku porciju posuti parmezanom ili svježe ribanim sirom.
- Vaše oznake (tagovi): tjestenina
- Sastojci: tijesto / rajčice / crvena paprika / povrće / patlidžan / rajčica / luk / tikvice
Izvrstan obrok u ovim vrelim danima.Zahvaljujam