Penne na vrtlarski

Autor: LanaM   (palac x 40154) |moji recepti

0
350 g tjestenine „penna“ 1 crvena paprika 1 glavica luka 1 male tikvice 2 zrele rajčice (ili dva pelata, ako nema rajčica) 1/2 patlidžana 6 žlica maslinovog ulja 50 g otkoštenih crnih maslina 1 svežanj bosiljka 1 žlica parmezana (ili svježe naribanog sira ribanca) Priprema: Očistiti povrće: papriku očistiti od sjemenki i peteljke i narezati ju na šire trake a trake na kockice, luk prepoloviti i narezati na ploščice, rajčice također narezati na ploščice, a patlidžan duže trakice. Ovako pripremljene povrće najbolje je pojedinačno kratko propirjati minutu-dvije u malo namašćenom woku, ili u dubljoj teflon tavi da malo omekša. Izvaditi povrće iz tave na stranu i malo posoliti. Kad svo povrće kratko propirjano, poprskati uljem i dodati listove bosiljka. U slanoj vodi skuhati tjesteninu (penne) prema uputstvu na pakiranju pri čemu treba paziti da se tijesto ne raskuha. Kad su penne kuhane, prebaciti ih u zagrijanu tavu (u kojoj se pirjalo povrće) s malo ulja, dodati povrće i sve minutu-dvije kuhati neprestano miješajući da se okusi izmiješaju. Servirati odmah, a svaku porciju posuti parmezanom ili svježe ribanim sirom.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Osnovni recept za tjesteninu tipa tagliatelle najbolji recept Pužići sa čvarcima i vinom ›
Ukusan i hranljiv obrok pun povrća, idealan brzi obrok kad nemamo puno vremena za kuhanje.
Penne na vrtlarski

Sastojci:

  • 350 g tjestenine „penna“
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica luka
  • 1 male tikvice
  • 2 zrele rajčice (ili dva pelata, ako nema rajčica)
  • 1/2 patlidžana
  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 50 g otkoštenih crnih maslina
  • 1 svežanj bosiljka
  • 1 žlica parmezana (ili svježe naribanog sira ribanca)

Priprema:

Očistiti povrće: papriku očistiti od sjemenki i peteljke i narezati ju na šire trake a trake na kockice, luk prepoloviti i narezati na ploščice, rajčice također narezati na ploščice, a patlidžan duže trakice.

Ovako pripremljene povrće najbolje je pojedinačno kratko propirjati minutu-dvije u malo namašćenom woku, ili u dubljoj teflon tavi da malo omekša. Izvaditi povrće iz tave na stranu i malo posoliti. Kad svo povrće kratko propirjano, poprskati uljem i dodati listove bosiljka.

U slanoj vodi skuhati tjesteninu (penne) prema uputstvu na pakiranju pri čemu treba paziti da se tijesto ne raskuha. Kad su penne kuhane, prebaciti ih u zagrijanu tavu (u kojoj se pirjalo povrće) s malo ulja, dodati povrće i sve minutu-dvije kuhati neprestano miješajući da se okusi izmiješaju.

Servirati odmah, a svaku porciju posuti parmezanom ili svježe ribanim sirom.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Nadezda DJukic's

Izvrstan obrok u ovim vrelim danima.Zahvaljujam