Gravče na tavče
Čula sam za ovo jelo, no nisam imala recept dok ga nisam probala. Evo orginalnog načina pripreme i sastojaka.
Sastojci:
- 30 dag bijelog graha (namočite ga dan prije)
- 1/2 kg poriluka (očišćenog, opranog inarezanog na kolutiće)
- 4 velike žlice ulja
- 3 zrele rajčice izrezane na kriške
- 3 mesnate zelene paprike narezane na rezance
- sol i papar po ukusu
Priprava:
Skuhajte grah da bude mekan i ocijedite ga. Poriluk pirjajte na ulju dok omekša. U vatrostalnu zdjelu ili zemljanu posudu složite poriluk, začinite solju i paprom. Na poriluk stavite grah i ponovno malo začinite. Na grah stavite rajčicu, papriku, začinite i sve zajedno zalijte čašom vode. Pecite u pećnici dok voda ispari i povrće bude lijepo zapečeno.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): jela od graha
- Sastojci: zelena paprika / voda / ulje / sol / rajčice / poriluk / papar / grah