1/4 kg bijelog graha
4 dkg masti
1/4 l ječma
3 dkg brašna
2 dkg luka
sol
papar
paprika
Priprema:
Grah i ječam se očiste, operu i svako posebno pristavi kuhati. Grah se mora ranije pristaviti. Prva voda od graha se baci a u drugoj se kuha dok on bude mekan. Poslije se napravi zaprška, isprži se na njoj sitno nasjeckani luk, zalije hladnom vodom, a onda vodom u kojoj se kuhao ječam. Zatim se stavi grah i ječam za zapršku, doda soli, papra i malo paprike te dalje kuha.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.8 (+4)
Sastojci:
- 1/4 kg bijelog graha
- 4 dkg masti
- 1/4 l ječma
- 3 dkg brašna
- 2 dkg luka
- sol
- papar
- paprika
Priprema:
Grah i ječam se očiste, operu i svako posebno pristavi kuhati. Grah se mora ranije pristaviti. Prva voda od graha se baci a u drugoj se kuha dok on bude mekan. Poslije se napravi zaprška, isprži se na njoj sitno nasjeckani luk, zalije hladnom vodom, a onda vodom u kojoj se kuhao ječam. Zatim se stavi grah i ječam za zapršku, doda soli, papra i malo paprike te dalje kuha.