45 dag svinjske jetre
4 glavice luka
1 režanj češnjaka
dl kiselog vrhnja
3 žlice pirea od rajčice
3 žlice bijelog vina
3 žlice brašna
mljevena crvena paprika (slatka)
dl mlijeka
ulje
vegeta
papar
sol
Priprema:
Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte odreske uvaljane u brašno i zajedno pržite oko 10 minuta, a zatim je izvadite na pladanj i držite na toplome. U istu masnoću dodajte žlicu brašna, mješavinu kiselog vrhnja i pirea od rajčice, nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite i popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom. Zalijte vinom i vodom. Kada zakipi, dodajte jetru i zajedno kratko prokuhajte. Poslužite uz kuhane makarone, koje ste posuli nasjeckanim peršinovim listom i posuli naribanim tvrdim sirom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 2.5 (+2)
Sastojci:
- 45 dag svinjske jetre
- 4 glavice luka
- 1 režanj češnjaka
- dl kiselog vrhnja
- 3 žlice pirea od rajčice
- 3 žlice bijelog vina
- 3 žlice brašna
- mljevena crvena paprika (slatka)
- dl mlijeka
- ulje
- vegeta
- papar
- sol
Priprema:
Jetru operite, narežite na tanke odreske, potopite u hladno mlijeko i ostavite oko pola sata. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte odreske uvaljane u brašno i zajedno pržite oko 10 minuta, a zatim je izvadite na pladanj i držite na toplome. U istu masnoću dodajte žlicu brašna, mješavinu kiselog vrhnja i pirea od rajčice, nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite i popaprite, pospite mljevenom paprikom i vegetom. Zalijte vinom i vodom. Kada zakipi, dodajte jetru i zajedno kratko prokuhajte. Poslužite uz kuhane makarone, koje ste posuli nasjeckanim peršinovim listom i posuli naribanim tvrdim sirom.