Helina torta

Autor: natašaklo   (palac x 18840) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto  7 jaja  28 dag šećera  korica i sok od limuna 2 naranče  3 dag brašna  8 dag mrvica od biskvita ili keksa  28 dag mljevenih badema  Nadjev 25 dag želea od naranče 12 dag badema (narezanih na listiće i pržene) 7 ušećerenih kolutova naranče priprema: Žumanjke pjenasto umutite s polovinom šećera, pa dodajte sok i koricu od naranči. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, dodajte žumanjcima. Mrvice, bademe i brašno izmiješajte, pa lagano žlicom umiješajte u smjesu. Tijesto izlijte u dobro namašten i pobrašnjen lim, poravnajte i pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijan na 200 C. Tijesto ohladite. Žele od naranče zagrijte, pa premažite cijelu tortu. Posipajte listićima badema i ukrasite polovicama ušećerenih kolutova naranče.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3 (+2)

sastojci:

Tijesto 

  • 7 jaja 
  • 28 dag šećera 
  • korica i sok od limuna
  • 2 naranče 
  • 3 dag brašna 
  • 8 dag mrvica od biskvita ili keksa 
  • 28 dag mljevenih badema 

Nadjev

25 dag želea od naranče
12 dag badema (narezanih na listiće i pržene)
7 ušećerenih kolutova naranče

priprema:

Žumanjke pjenasto umutite s polovinom šećera, pa dodajte sok i koricu od naranči. Od bjelanjaka i preostalog šećera istucite čvrst snijeg, dodajte žumanjcima. Mrvice, bademe i brašno izmiješajte, pa lagano žlicom umiješajte u smjesu. Tijesto izlijte u dobro namašten i pobrašnjen lim, poravnajte i pecite oko 35 minuta u pećnici zagrijan na 200 C. Tijesto ohladite. Žele od naranče zagrijte, pa premažite cijelu tortu. Posipajte listićima badema i ukrasite polovicama ušećerenih kolutova naranče. 

Prosjek: 3 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)