Hobotnica s verdurom i tri fažola

recepti_bez_slike
2 srednje kapule 2 mlade karote (mrkve) 2-3 male tikvice po 1 crvena, žuta i zelena paprika stabljika celera bjelaša 2-3 kg hobotnice (skuhati i narezati) 3-4 veća zrela pomidora čaša bijelog vina po 2 šake skuhanog fažola ( bijelog, crvenog i smeđeg) začinske trave, sol, papar iz mlinca Priprema: Na maslinovom ulju popržiti kapulu na polumjesece, (kad ima i kockice korijena selena i koromača), pa karotu na tanke fetice, tikvice, pa paprike na kocke (raznih boja kad ih ima!) i kolutiće deblje stapke selena. Na to provrtiti skuhanu i narezanu hobotnicu, posoliti pa dodati komadiće zrelih pomidora (ili pelata), podliti vinom i kad pokuha dodati jednake količine skuhanog bijelog, crvenog i smeđeg fažola. Travica po guštu (obavezno origana) i friško mljevenog papra.     Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+266) ‹ Hobotnica s krumpirom, rikulom i acetom balzamicom najbolji recept Salata od hobotnice 2 ›
Ovo jelo odlično paše i toplo i hladno (a tada se može pri serviranju dodati i malo kapara). Osobno mi je draže kad verdura nije prekuhana i da su na oko svi sastojci približnih omjera. Ako znam da svi vole žešče, stavim i komadić peprončina, ako ne serviram pikantno ulje pa neka stavi sebi u pjat koliko tko želi. Kad je štajun od fažoleta, posebno ih skuham i dodam pri kraju, razlomljene.

Sastojci:

  • 2 srednje kapule
  • 2 mlade karote (mrkve)
  • 2-3 male tikvice
  • po 1 crvena, žuta i zelena paprika
  • stabljika celera bjelaša
  • 2-3 kg hobotnice (skuhati i narezati)
  • 3-4 veća zrela pomidora
  • čaša bijelog vina
  • po 2 šake skuhanog fažola ( bijelog, crvenog i smeđeg)
  • začinske trave, sol, papar iz mlinca

Priprema:

Na maslinovom ulju popržiti kapulu na polumjesece, (kad ima i kockice korijena selena i koromača), pa karotu na tanke fetice, tikvice, pa paprike na kocke (raznih boja kad ih ima!) i kolutiće deblje stapke selena. Na to provrtiti skuhanu i narezanu hobotnicu, posoliti pa dodati komadiće zrelih pomidora (ili pelata), podliti vinom i kad pokuha dodati jednake količine skuhanog bijelog, crvenog i smeđeg fažola. Travica po guštu (obavezno origana) i friško mljevenog papra.

 

 

Prosjek: 4 (+266)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)