Istarski krumpir na šalšu od pomidora
Fino istarsko jelo, krumpir s umakom od rajčice, za sve ljubitelje zdrave prehrane
Sastojci:
- 80 dag rajčice
- 2 glavice luka
- 4 zrna papra
- 1 grančica celerovog lista
- ulje
- sol
Priprema:
Krumpir ogulite, operite, narežite ga na ploške i skuhajte u posoljenoj vodi. Na ulju popržite nasjeckani luk, dodajte oprane i narezane rajčice, nasjeckani celerov list, zdrobljeni papar, posolite i kuhajte na srednjoj vatri oko 1 sat. Za vrijeme kuhanja miješajte da rajčica ne zagori. Kad se ljuska rajčice savije tada smjesu protisnite kroz sito (pasirajte). Skuhani i ocijeđeni krumpir stavite u dublju zdjelu i prelijte umakom - šalšom od rajčice. Ovako pripravljen krumpir poslužite kao topli prilog uz kuhana ili pečena mesa i ribu.
- Vrijeme pripreme: 1 sat
- Broj osoba: 4
- Vaše oznake (tagovi): krumpir na šalšu / istarsko jelo
- Sastojci: ulje / sol / rajčice / papar / luk / celerov list