Jasnin kolač
Obožavam ovaj kolač
Sastojci:
Tijesto
- 25 dag brašna
- 15 dag margarina
- 20 dag šećera u prahu
- 2 žumanjka
- limunova korica
- 3/4 kg očišćenih bijelih trešanja
Krema
- 6 jaja
- 15 dag šećera
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 dag brašna
postupak pripreme
U brašnu izmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke istruganu limunovu koricu, umijesite prhko tijesto. Razvaljajte 1 cm debelo i stavite u namašten lim. Pecite oko 20 min. na 200 stupnjeva. Zatim ga izvadite iz pećnice, rasporedite očišćene trešnje, pa prelijte kremom i stavite natrag peći na laganu temperaturu, dok se krema ne posuši i ne poprimi izrazitiju boju.
Krema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte brašno, kiselo vrhnje i čvrst snijeg. Sve lagano izmiješajte.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Vaše oznake (tagovi): tijesto / kolači i slastice
- Sastojci: vrhnje / trešnje / šećer / margarin / kiselo vrhnje / jaja / brašno