Jasnin kolač

Autor: Lea N   (palac x 68199) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto  25 dag brašna  15 dag margarina  20 dag šećera u prahu  2 žumanjka  limunova korica  3/4 kg očišćenih bijelih trešanja  Krema  6 jaja  15 dag šećera  2 dl kiselog vrhnja  2 dag brašna  postupak pripreme U brašnu izmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke istruganu limunovu koricu, umijesite prhko tijesto. Razvaljajte 1 cm debelo i stavite u namašten lim. Pecite oko 20 min. na 200 stupnjeva. Zatim ga izvadite iz pećnice, rasporedite očišćene trešnje, pa prelijte kremom i stavite natrag peći na laganu temperaturu, dok se krema ne posuši i ne poprimi izrazitiju boju. Krema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte brašno, kiselo vrhnje i čvrst snijeg. Sve lagano izmiješajte.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+145)
Obožavam ovaj kolač

Sastojci:

Tijesto 

  • 25 dag brašna 
  • 15 dag margarina 
  • 20 dag šećera u prahu 
  • 2 žumanjka 
  • limunova korica 
  • 3/4 kg očišćenih bijelih trešanja 

Krema 

  • 6 jaja 
  • 15 dag šećera 
  • 2 dl kiselog vrhnja 
  • 2 dag brašna 

postupak pripreme

U brašnu izmrvite margarin, dodajte šećer, žumanjke istruganu limunovu koricu, umijesite prhko tijesto. Razvaljajte 1 cm debelo i stavite u namašten lim. Pecite oko 20 min. na 200 stupnjeva. Zatim ga izvadite iz pećnice, rasporedite očišćene trešnje, pa prelijte kremom i stavite natrag peći na laganu temperaturu, dok se krema ne posuši i ne poprimi izrazitiju boju.

Krema: Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte brašno, kiselo vrhnje i čvrst snijeg. Sve lagano izmiješajte. 

Prosjek: 4 (+145)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)